87 udviste udlændinge nægter at lade sig sende hjem

Nej tak: Mere end hver anden udviste udlænding på kriminel meldepligt er her på ubestemt tid

Her kan du se eller gense et klip fra 'Jagten', hvor Miki Mistrati leder efter udvisningsdømte Vahid Asgari

- Udvisning af Danmark for bestandigt.

Det lyder som en hård straf, når en dansk dommer udviser en kriminel udlænding og nægter at lade vedkommende komme til Danmark nogensinde igen.

Men nu viser nye tal fra Nordsjællands Politi, at det formentlig er en dom, som mange udenlandske mordere, pædofile, narkohandlere og andre tunge kriminelle kun trækker på skulderen og smilebåndet af.

Afsløring: 184 udviste kriminelle kan ikke sendes hjem

Nægter at skrive under
I et folketingssvar fra udlændinge- bolig- og integrationsministeren fremgår det nemlig, at antallet af kriminelle udlændinge på såkaldt kriminel meldepligt er steget med 25 personer siden november måned sidste år, og 87 af dem ikke kan sendes ud af landet, fordi de selv nægter at medvirke til udvisningen.

- Nordsjællands Politi har per 10. maj oplyst, at der befinder sig 145 udlændinge på kriminel meldepligt. Nordsjællands Politi har registreret, at 87 af disse 145 udlændinge nægter at medvirke til udsendelse, skriver de.

Udvist kriminel dømt igen, igen

Lande som eksempelvis Iran, Irak og Somalia nægter tage imod deres egne kriminelle statsborgere, hvis de ikke selv underskriver udsendelses-papirerne og indvilger i at blive sendt til deres hjemlande.

- Det er totalt undergravende for systemet, at udviste kriminelle bare kan nægte hjemsendelse. Regeringen må sætte tommeskruerne på de lande, som modtager store summer i bistandsmidler, men samtidig nægter at tage imod deres egne kriminelle, siger Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

31 kroner om dagen
De udviste strander i Danmark på ubestemt tid på såkaldt 'kriminel meldepligt', hvor de skal bo i Sandholmlejren i Nordsjælland eller i det mindste melde sig her et par gange om ugen.

De må ikke arbejde og kun overleve på de omkring 31 kroner, de får om dagen i diæter.

Ekstra Bladet kunne i november sidste år afsløre, at en lang række af de kriminelle fortsatte deres forbrydelser, fordi de havde så få penge at leve for, og da de næsten anså det for risikofrit, fordi de ikke kunne udvises og danske fængsler ikke skræmte dem synderligt.

Danmark til grin: Udviste på tålt ophold udvises igen og igen

Må 'tåles' i Danmark
I svaret på spørgsmålet fremgår det også, at der i øjeblikket er 69 personer på såkaldt 'tålt ophold'.

Mens de 69 personer på ’tålt ophold’ som udgangspunkt er udviste, der må tåles i landet, fordi de risikerer dødsstraf eller tortur i hjemlandet, så er de udviste på 'kriminel meldepligt' udlændinge, som har begået kriminalitet og enten ikke kan udsendes, fordi de nægter, eller de har en verserende sag.

Af det nye Folketingssvar fremgår det også, at 21 af de udviste på 'kriminel meldepligt' medvirker til udsendelse, mens de resterende 37 endnu ikke har oplyst, om de vil medvirke eller ej endnu.

Offer for udvist: - Jeg blev svigtet af politiet