Jeg har kun stjålet en pølse til 20 kr.

Benægt, benægt, benægt er strategien, da Ekstra Bladet konfronterer kriminelle rumænere i deres hus i Rumænien

Se når Ekstra Bladet og TV3 konfronterer familien Caldarar hjemme i Rumænien
Følg Snapdocs

 - Et lille stykke lufttørret pølse. Det er det eneste, jeg har stjålet i al min tid i Danmark. Og jeg angrer det. Angrer det alle de dage, jeg vil leve.

Sådan siger Viorel Caldarar senior, da Ekstra Bladet konfronterer ham med en række forbrydelser, som han og sønnen af samme navn i følge skjulte optagelser har begået i København.

Interviewet finder sted i haven til familiens hus i landsbyen Arpasu de Jos 350 kilometer fra Bukarest. Da Ekstra Bladets journalister træder ind i haven til det gulmalede hus med de hvide søjler foran indgangsdøren, kommer far og søn ud, og to gårdskarle træder frem fra staldene med heste og køer.

Total forvirring
Forvirringen er i begyndelsen total, og de to rumænere nægter al kendskab til nogen form for kriminalitet begået i København. I stedet bliver konen sendt ind efter en taske med Hus Forbi, der stolt bliver vist frem sammen med et stort bundt danske 200-krone-sedler.

Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark

Den ældre Viorel fortæller, at alt her er skabt med penge fra Danmark og slår ud med armene mod en større tilbygning, der er ved at blive opført bag hovedhuset. Staldkarlene bliver samtidig beordret til at trække nogle af hestene ud fra den ene stald, og sønnen siger stolt, at de har kostet to tusinde euro (knap 15.000 kr.) stykket.

Skjulte optagelser
Tonen slår dog noget om, da Ekstra Bladet finder en computer frem og viser skjulte optagelser af far og søn, som er optaget af to rumænske undercover-journalister i København til dokumentarudsendelsen 'Jagten på gangsterne fra øst, der bliver vist på TV3 i aften klokken 20.00. Den yngre Viorel bekræfter, at det er ham på billederne, der fortæller de to rumænske journalister om virksomhedssvindel og salg af stjålne telefoner.

– Men det var en anden rumæner, der kom på hotellet og spurgte, hvordan man solgte telefoner. Han sagde også, at han ville have ID-dokumenter, og det vidste jeg fra andre, hvordan man kunne få, for der var nogle ude på gaden, som havde forklaret det til mig, siger han.

Tjener bedre i Danmark
Faderen bryder ind og siger, at de to rumænske undercover-journalister var nogle tyve og skurke. Ekstra Bladet spørger ham, om han ærligt kan sige, at han og sønnen aldrig har overtrådt loven i Danmark.

– Jeg har ikke gjort noget forkert. Absolut ingenting. Jeg beklager, hvad jeg gjorde med det stykke pølse til 20 kroner. Men det ved politiet også. Og drengen har aldrig stjålet. Absolut ingenting, siger han og peger i retning af den yngre Viorel, der i takt med visningen af de skjulte optagelser optræder stadig mere trykket.

– Hvorfor optræder I som hjemløse og sælger Hus Forbi, når I har huset her?

– Jeg har ikke sagt, at jeg ikke har noget hjem. Vi er i Danmark, fordi man tjener bedre. Der er ikke noget arbejde i Rumænien. Dyrene og jorden løber kun lige rundt.

Drab, svindel og vold: Velkommen til hotellet fra helvede

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind