Kaos på motorvej: 74 bilister risikerer at blive sagsøgt

En kø af utålmodige bilister kører i videoen nedenfor i den forkerte retning på motorvejen. Nu risikerer alle at få sager på nakken. Se videoen nedenfor

Kaos på motorvej: 74 bilister risikerer at blive sagsøgt

Se kaosset på motorvejen her

Tætte køer på motorvejen kan trække tænder ud, og det er ikke ualmindeligt, at bilister bliver utålmodige. Men det er næppe en god idé at blive så utålmodig som bilisterne i klippet ovenfor.

På videoen, der er optaget i Greater Manchester i England, kan man se, hvordan utallige bilister pludselig begynder at køre den forkerte vej nedad en tilkørsel til på motorvejen.

Videoen er optaget den 6. september, hvor der tidligere på dagen var sket en voldsom ulykke på M60, som bilisterne var på vej op på. For at undgå køen valgte mindst 74 bilister at tage chancen og vende bilen.

På et tidspunkt skulle en politibil og en ambulance op på motorvejen, men på grund af tumulten og de mange bilister, der kørte forkert, kunne de ikke passere.

Kan ende i retten
Hele situationen blev filmet, og politiet har nu registreret alle nummerpladerne på bilerne, der bryder loven.

- Der er ikke nogen god grund til at køre den forkerte vej ned ad en motorvej. Det er ekstremt farligt, og ingen undskyldning kan nogen sinde retfærdiggøre sådanne handlinger, siger Matt Picton fra Greater Manchester Politi til Mirror.

Han tilføjer:

- Lovene på vejen er der af den grund at beskytte trafikanterne, og folk skal forstå, at de ikke kan gøre hvad de vil, når de vil.

Politiet er nu ved at finde ud af, hvad de skal stille op med de mange bilister. For dem at se er der to muligheder.

- I denne situation er vi villige til at tilbyde uddannelse til de, der er villige til at tage køretimer. Hvis de ikke vil det, så må de i retten og fortælle, hvorfor de følte behov for at begå så dum en handling, siger Matt Picton.

Se bilisterne køre den forkerte vej i klippet ovenfor.