Kendt DR-vært storsviner TV-Avisen

Adrian Lloyd Hughes har ikke mange roser til overs for sin egen mediearbejdplads, Danmarks Radio, i et interview til fagbladet Journalisten. Se ham forklare kritikken her

Adrian Lloyd Hughes mener, at TV-Avisen taler ned til seerne. Se interviewet med ham her

Den kendte og erfarne tv-vært Adrian Lloyd Hughes fortæller i et interview til fagbladet Journalisten, at hans egen arbejdsplads efterhånden har udviklet sig til det rene dukketeater.

Hughes refererer blandt andet til måde hvorpå en studievært stiller om til egen reporter, der har taget opstilling foran Danmarks Radios egne bygninger.

- Det er fuldstændigt grotesk, åndssvagt, pinligt, dumt, vanvittigt, at Peter Qvortrup Geisling står og fryser mellem bygningerne i DR Byen og rapporterer om et sundhedsproblem - på trods af at Kim Bildsøe Lassen, der interviewer ham, står 38 meter fra ham i et tv-studie, siger Adrian Lloyd Hughes til Journalisten.

- Der er tale om, at TV-Avisen taler ned til sine seere, fortæller Adrian Lloyd Hughes til Ekstra Bladet.

Hør ham uddybe sin kritik mod DR i klippet herover

Drop twitter
Udover Adrians kritik af formen på nyhedsindlag, mener den garvede DR-vært også, at selve nyhedsjournalistikken foregår i et alt for hæsblæsende tempo.

Derfor opfordrer han sine kollegaer til at droppe det sociale medie twitter og i stedet abonnere på et nyhedsmedie som The Economist.

Adrian Lloyd Hughes har siden 1994 været ansat på Danmarks Radio, efter endt uddannelse på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er mest kendt for at have beskæftiget sig med kulturstof som vært på 'Smagsdommerne' på henholdvis DR2 og DRK i mange år.