Luftede hund på Christiania og endte på skadestuen: Politiet slog på alt og alle

29-årige Nikolaj Olischer og hans hund befandt sig tilfældigvis på Christiania i går, da en politiaktion i kampen mod fri hashhandel udviklede sig til en regulær kamp mellem beboerne på Christiania og Københavns Politi. Nikolaj Olischer fortæller, at han blev slået ned bagfra af en betjent, og han har optaget hændelsen. Se hans video her

I klippet kan du se Nikolaj Olischers voldsomme oplevelse på Christiania i går (Video: Nikolaj Olischer)

På et tidspunkt i tidrummet mellem klokken 11 og 12 i går havde Nikolaj Olischer taget sin hund under armen og var hoppet på sin cykel. Nikolaj, som til daglig arbejder som cirkus-artist, var på Christiania for at hjælpe en kammerat med et byggeprojekt, da de løb tør for skruer.

- Jeg er på vej hen til kiosken for at købe skruer, da en betjent pludselig råber, at jeg skal stå stille. Jeg forsøger at bremse, men bremserne på min cykel er ret dårlige, så det er svært for mig at stå stille, fortæller Nikolaj til Ekstra Bladet om sin oplevelse, og fortsætter:

- Jeg stiller mig ind til siden, stille og roligt. Jeg opdager, at de er ved at slå løs på en fotograf, som ligger ned, så jeg tager min telefon op og begynder at filme det. Pludselig bliver jeg slået ned bagfra med en knippel.

Nikolaj Olischer er ikke sikker på, om det kun var en enkelt betjent, der slog ham, men han fortæller, at en anden betjent forsøgte at stoppe hans overfaldsmand, som dog, ifølge Nikolaj Olischer, fik vristet sig løs og slog videre.

Københavns Politi befandt sig på Christiania i går for at foretage en rutineindsats i kampen mod den fri hashhandel. Aktionen gik ifølge Task Force Pusherstreet målrettet mod såkaldte 'løbere', men personer tilstede på Christiania beskylder politiet for en uprovokeret voldsom fremfærd. En af dem er altså Nikolaj Olischer, som mener, at han blev uretfærdigt behandlet, og at han på ingen måde udviste en provokerende adfærd over for politet.

'Jeg har aldrig haft så ondt i ryggen før'

Efter hændelsen på Christiania måtte Nikolaj Olischer en tur forbi skadestuen.

- Jeg har aldrig haft så ondt i ryggen for, og jeg var bange for, at den var brækket. Røntgenbillederne var dog fine, og jeg slap med trykkede ribben. Jeg har fået noget morfin-lignende stof til at dulme smerterne, og de næste par dage må jeg ikke trække vejret helt ned i maven, forklarer Nikolaj om turen på skadestuen.

Lægger sag an

Da Ekstra Bladet fredag eftermiddag taler med Nikolaj Olischer, er han netop på vej til sin advokat.

- Jeg lægger sag an mod politiet, lyder det kontant fra Nikolaj.

- Det var mit første møde nogensinde med politet, så det er ærgerligt, at det skulle være så ubehageligt et møde.

Aldrig bange på Christiania

For Nikolaj Olischer er Christiania det mest trygge sted i hele København, og til spørgsmålet om, hvorvidt han fremover vil være betænkelig ved at bevæge sig rundt på Christiania lyder det:

- Jeg kommer ikke til at være nervøs, når jeg er på Christiania. Jeg var selvfølgelig bange i går, men når politiet ikke er derude, så er det meget fredeligt. I går slog de (politiet, red.) på alt og alle, og jeg var bare på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, slutter Nikolaj.

Københavns Politi fortæller fredag til Ekstra Bladet, at de ikke længere må udtale sig om hændelsen, da sagen nu er overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Den Uafhænige Politiklagemyndighed efterforsker alle sager, hvor betjente er mistænkt for at overskride deres beføjelser. På baggrund af en redegørelse fra politiklagemyndigheden beslutter statsadvokaten, om der skal rejses tiltale.

En video fra en politiaktion på Christiania i går viser en tilsyneladende voldelig adfærd fra politiet. Det er i hvertfald sådan, Christiania-fotografen Oliver Haase oplevede episoden. Hør mere her

333 kommentarer
Vis kommentarer