Annonce:
Annonce:

Sælger hjemløse-avis, men har hus og bil i Rumænien

Kriminelle rumænere bruger hjemløse-avis som skalkeskjul for tyveri, hæleri og økonomisk kriminalitet

Se når Ekstra Bladet og TV3 konfronterer familien Caldarar hjemme i Rumænien
Annonce:
Følg Snapdocs

Antallet af sigtelser mod rumænere i Danmark eksploderer. Østeuropæerne gør sig ikke kun i banale tyverier, men udfører også sofistikerede bedragerier, som koster ofrene hundredtusindvis af kroner.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, hvordan en del af de mange rumænere i Danmark opererer. To af de tvivlsomme typer er Viorel Caldarar og hans søn af samme navn, der sælger hjemløseavisen, mens de ifølge skjulte tv-optagelser er involveret i tyveri, hæleri og økonomisk kriminalitet. 

Samtidig med, at de sælger Hus Forbi foran Superbrugsen på Nørrebrogade og Føtex i Husum i København, har de et landbrug med 15 køer, ti heste og en Mercedes Sprinter-varevogn i indkørslen hjemme i den rumænske landsby Arpasu de Jos.

Se da Ekstra Bladet og TV3 konfronterede familien Caldarar hjemme i Rumænien øverst i artiklen

Annonce:

Ekstra Bladet er kommet på sporet af Viorel Caldarar junior og senior i forbindelse med produktionen af tv-udsendelsen ’Jagten på gangsterne fra øst’, der bliver sendt på TV3 i aften kl. 20. Her har Ekstra Bladet og TV3 fået to rumænske journalister til at infiltrere det kriminelle miljø blandt herboende udlændinge.

Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark

På de skjulte optagelser ser man på et tidspunkt Viorel Caldarar junior tælle 80.000 kroner op på sit hotelværelse på Nørrebrogade. Senere fortæller han Ekstra Bladets rumænske undercover-journalister, hvordan han sammen med en eller flere arabiske bagmænd har lavet den slags penge i Danmark.

– De kan hjælpe dig med at lave dit eget firma, hvor du kan trække 100.000-200.000 kroner ud. Så skal du bare tage hjem og aldrig komme til Danmark igen. Min far har gjort det, og min mor har gjort det. Jeg har ikke gjort det. Jeg vil nemlig gerne kunne komme tilbage til Danmark, fortæller han på de skjulte optagelser i dokumentarudsendelsen.

Annonce:

Flyder med dokumenter
Far og søn holder til på Hotel Continent på Nørrebrogade, når de er i Danmark, og her flyder det med rykkere og rudekuverter stilet til de mere end 15 selskaber og en lang række personer, der er registreret på adressen.

På en tilfældig dag finder Ekstra Bladet blandt andet en rykkerskrivelse fra Telenor på 3000 kroner, som er stilet til Viorica Grancea, der er moder og ægtefælle til de to rumænske mænd. På undercover-optagelserne er Viorel Caldarar junior også blandet ind i tyveri og hæleri med stjålne telefoner og fortæller indgående om handel med identiteter til svindel.

TV: Afslører østkriminelle

Faderen nægter dog ethvert kendskab, da Ekstra Bladet konfronterer ham med en række forbrydelser, som han og sønnen af samme navn har begået i København.

 - Et lille stykke lufttørret pølse. Det er det eneste, jeg har stjålet i al min tid i Danmark. Og jeg angrer det. Angrer det alle de dage, jeg vil leve.

Annonce:

Ekstra Bladet finder en computer frem og viser far og søn skjulte optagelser, som er optaget af to rumænske undercover-journalister i København. Den yngre Viorel bekræfter, at det er ham på billederne, der fortæller de to rumænske journalister om virksomhedssvindel og salg af stjålne telefoner.

– Men det var en anden rumæner, der kom på hotellet og spurgte, hvordan man solgte telefoner. Han sagde også, at han ville have ID-dokumenter, og det vidste jeg fra andre, hvordan man kunne få, for der var nogle ude på gaden, som havde forklaret det til mig, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

 Her ses Viorel Caldarar med 80.000 kroner på Hotel Continent. Foto: EBTV
Her ses Viorel Caldarar med 80.000 kroner på Hotel Continent. Foto: EBTV

Jeg har kun stjålet en pølse til 20 kr.

Hus Forbi: Ulovlige sælgere
Hos Hus Forbi er sekretariatsleder Rasmus Kristensen ikke glad for, at avisen bliver sat i forbindelse med kriminalitet. Han mener dog, at der er en god forklaring.

– De rumænere, vi har som sælgere, har vi ret tæt kontakt til. Det skulle undre mig, at nogle af dem har Hus Forbi som et skalkeskjul for kriminalitet. Så jeg kunne forestille mig, at nogle af dem, I har mødt, er ulovlige sælgere.

Hus Forbi: Ødelægger det for rigtige hjemløse

Annonce:

Hjemløse-avisen er generelt opmærksom på problematikken og forsøger at kontrollere, hvad den kan.

- Vi har et meget begrænset maks antal på, hvor mange aviser en Hus Forbi-sælger kan købe netop for at forhindre, at vi bidrager til noget, der ikke er i tråd med foreningens formål. Købere af bladet kan også sikre sig mod at støtte ulovlige sælgere ved at tjekke, at sælgerne har et ID fra Hus Forbi.

Drab, svindel og vold: Velkommen til hotellet fra helvede

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: