Se Michelinvinders forunderlige urtehave

Ekstra Bladet besøgte onsdag en af de danske restauranter, der modtog den prestigefyldte stjerne i Michelinguiden. Kom på rundtur i den helt specielle kro-have i klippet ovenfor

Se Michelinvinders forunderlige urtehave

Kom med chefgartner Torben Clausen fra Henne Kirkeby Kro rundt i den nu hædrede jydske urtehave. (Video: Claus Bonnerup)

Der er ikke langt fra jord til bord i den netop prisbelønnede Henne Kirkeby Kro ved Vesterhavet. Onsdag opnåede kroen sin første eftertragtede stjerne i Michelin-guiden, da den franske dækproducent præsenterede de hæderkronede restauranter på Hotel D’Angleterre i København.
 

Se chefgartner ved Henne Kirkeby Kro vise rundt i den første vestjydske Michelin-urtehave nogensinde øverst i artiklen.
 

En del af konceptet

For de ansatte på Henne Kirkeby Kro er det vigtigt at bevare det tætte ‘samarbejde’ med naturen, når der skal kokkereres og serveres gourmetmad. Af samme grund er langt de fleste råvarer lige til at gå ud og plukke i kroens egen have, som tæller som en af de største kro-haver i Danmark.

- Kokkene kommer selv ud og trækker deres ingredienser op af jorden. Og fra du har hentet det, du skulle bruge til den færdige menu ligger på gæstens tallerken går der kun 20 minutter, fortæller chefgartner Torben Clausen til Ekstra Bladet.

Turister jagter stjernerne

På Henne Kirkeby Kro ved man, at den slags omtale, som en Michelin-stjerne giver, er med til at trække gourmetturister fra hele verden til stedet. Men Torben Clausen er overbevist om, at det ikke kun er den gode mad, der lokker.

- De kommer langvejs fra for forkælelsen ved et længere ophold her og for at blive blæst lidt igennem heroppe, fortæller han. 

Chefkok på Henne Kirkeby Kro, Paul Cunningham, er tidligere blevet belønnet med en Michelin-stjerne, da han drev The Paul i Tivoli i København.

22 danske restauranter kan efter onsdagens uddeling kalde sig indehavere af den fornemme stjerne i Michelin-guiden.