TV-debat: Skal grænsebommene ned igen?

Bedrageri, skattefusk og avanceret økonomisk kriminalitet bliver i stigende grad udført af østeuropæiske bagmænd. Hvert år bliver den danske stat snydt for millioner af kroner, når de østeuropæiske gangstere hvidvasker penge og begår anden økonomisk kriminalitet.

Se debatten her

Mandag blev formand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, EU- og udenrigsordfører i Socialdemokratiet Morten Bødskov og retsordfører for Venstre, Karsten Lauritzen spurgt om bommene skal ned igen. Så det ikke længere er så nemt at køre over den danske grænse.

Politikerne var enige i at kriminaliteten er et problem, men om de rød-hvid stribede bomme igen skal være plantet mellem Danmark og Tyskland – var der langt mindre uenighed om.

Se i klippet øverst, hvad de tre fremtrædende politiker mener er løsningen på de mange kriminelles vandringer over grænser.

Debatten er blusset op igen, der søndag blev vist dokumentaren 'Jagten på gangsterne fra øst' vist på TV3. Dokumentaren er et samarbejde mellem Ekstra Bladet og TV3. Her er to rumænske journalister gået undercover for at afdække det kriminelle miljø blandt udlændinge i Danmark. Her bliver der bevist, at østkriminelle let kan begå alt fra indbrud til avanceret økonomisk kriminalitet.

Se hele interviewet herunder. Og hør i klippet øverst, hvad politikerne siger om de åbne grænser.

Se hele debatten her

34 kommentarer
Vis kommentarer