Uber til angreb: Taxachaufførerne trænger til en tur på skolebænken

Seks Uber-chauffører sidder netop nu på anklagebænken, tiltalt for brud på taxi- og færdselsloven. Uber-talsmand mener ellers, at Uber tilbyder en service, som taxaselskaberne kan lære noget af. Hør hans kritik af taxaselskaberne her

Her kan du se debatten mellem de to stridende parter

Ved hjælp af den lille Uber-app kan du nemt og hurtigt bestille en vogn, som kan fragte dig fra A til B. Det minder en del om taxakørsel, men Uber-talsmand Nicolai Jørgensen betegner det som en samkørselsordning, og det huer ikke taxa-chaufførerne.

- Vi har ulige vilkår. Hvis de ( Uber, red.) kørte på de principper, vi kører på, så kan mange ting i vores vogne ændre sig. Vi har så mange ting, vi skal opfylde i forbindelse med vores kørsel, så hvis det blev skåret fra så kunne vores udgifter og takster blive mindre, fortæller taxachauffør hos TAXA 4x35 i debatten i Ekstra Bladets tv-studie.

Ubers fik sit indtog i Danmark i efteråret ’14, og siden da er konflikten mellem taxabranchen og Uber-netværket kun blevet større og større, og i dag starter retsagen mos seks Uber-chauffører, som er tiltalt for brud på taxi- og færdselsloven.

Ikke desto mindre mener Nicolai Jørgensen, som udover sit talsmands-arbejde også er chauffør hos Uber, at taxaselskaberne kan lære noget af Uber.

- Uber-chauffører er mere venlige, glade og imødekommende og har ofte mere overskud. For mig virker det som om, nogle af chaufførerne kunne trænge til en tur på skolebænken, eller de har i hvert fald glemt ordet service, lyder kritikken fra Nicolai Jørgensen blandt andet.

I videoen kan du høre, på hvilke punkter Uber-talsmanden mener at taxa-chaufførerne kan lære noget af Uber

182 kommentarer
Vis kommentarer