Vilde scener: Her bliver TV-vært overfaldet med kniv

Værten, Miki Mistrati, og resten af holdet bag dokumentarprogrammet ’Jagten: Indbrud på bestilling’, løb ind i en ubehagelig overraskelse, da de ville konfrontere indbrudstyve

’Hvis panserne kommer, er du en fucking død mand’, blev der råbt midt i tumulten.

Med TV-vært Miki Mistrati i front, blev en konfrontation til programmet ’Jagten: Indbrud på bestilling’ pludseligt til dødstrusler fra bevæbnede gerningsmænd.

Programmet skildrer blandt andet, hvordan det er muligt at bestille et indbrud på nettet, og i den forbindelse var ’ Jagten’ gået undercover for at afsløre de professionelle indbrudstyve. I et kontor på Amager havde tv-holdet stillet en designerstol.

Danskerne er ofte for dårlige til at sikre deres hjem mod indbrud. (Arkivfoto) Krimi Vild stigning i hæleri: Vi bestiller indbrud hos hinanden

Indbruddet blev bestilt i en gruppe på Facebook, hvor professionelle indbrudstyve samles og efterlyser folk, de kan begå indbrud for.

Jagtens journalister bestiller deres designerstol hos en tyv, som uden at tøve siger ja til opgaven. Pris: 12.500 kr for en stol til en værdi af knap 40.000.

Da to tyve dukkede op i nattens mulm og mørke for at stjæle stolen, var alt tegnet og tilrettelagt. Hvad de ikke vidste var, at alt blev dokumenteret med overvågningskameraer, og stolen, som blev stjålet, var udstyret med GPS-tracker.

Da aftenen kom, hvor den stjålne stol skulle sælges til Jagtens journalister, var tv-holdet klar med kameraer og spørgsmål.

Stak af fra konfrontation
Bedst som indbrudstyvene kunne lugte penge, dukkede der pludselig et hold af fotografer og journalister op. Værten, Miki Mistrati, gik forrest for at forklare situationen.

Der gik dog ikke længe, før de forstod, at de var blevet taget alvorligt ved næsen, og så fik de benene på nakken. Tilbage stod tv-holdet med den stjålne stol, og adrenalinen pumpende rundt i blodet. Tyvene havde efterladt deres bil med åbne døre – på bagsædet lå kobenet, de tilsyneladende havde brugt til at bryde ind i kontoret.

I stedet for at forlade parkeringspladsen, hvor udvekslingen skulle have fundet sted, blev tv-holdet på stedet for at få de sidste optagelser i kassen.

Trusler på livet
Den beslutning viste sig at få alvorlige konsekvenser. Pludselig dukkede en af indbrudstyvene op igen, og han var tydeligt provokeret af de falske forudsætninger. Kort tid efter kom tyvens makker med en kniv, og en tredje mand stødte også til.

Der blev råbt og truet, for nu ville de have deres penge. Kniven blev holdt oppe til skræk og advarsel, kameraet blev skubbet rundt og dødstrusler føg fra de rasende tyveknægtes mund. Til sidst valgte Tv-holdet at give pengene fra sig og stikke af med skindet i behold.

’Vi havde ikke noget valg. De penge var det eneste, de ville have’, forklarer Miki Mistrati, der er vært på dokumentarprogrammet 'Jagten'.

Ligesom resten af holdet var han dybt rystet over episoden, og alle mand modtog efterfølgende professionel hjælp for at ryste det voldsomme opgør af sig.

70 kommentarer
Vis kommentarer