Skoler advarer om populær selvmords-serie på Netflix

Lærere på to skoler skriver bekymret brev til forældre og advarer mod en serie, der ifølge dem opfordrer børn til selvmord

To skoler deltager nu i advarsels-debatten om den populære serie, hvor hovedpersonen Hannah Baker via optagede bånd lister 13 grunde til, at hun valgte at tage sit eget liv. Foto: Netflix /ALL OVER PRESS
To skoler deltager nu i advarsels-debatten om den populære serie, hvor hovedpersonen Hannah Baker via optagede bånd lister 13 grunde til, at hun valgte at tage sit eget liv. Foto: Netflix /ALL OVER PRESS

Netflix har produceret hit-serie efter hit-serie, som kan ses på den populære streaming-tjeneste.

Et af de seneste eneste skud på underholdningsgigantens brede successtamme er dramaserien ’13 Reasons Why’, som i helt korte træk handler om high school-pigen Hannah Bakers selvmord.

’13 Reasons Why’, der på dansk har fået titlen 'Døde piger lyver ikke', blev hurtigt årets mest omtweetede tv-serie, men der gik ikke lang tid, før begejstringen blev konfronteret af kritikere, som mener, at serien ’romantiserer’ selvmord. Det skriver Daily Mail.

Nu lægger to britiske skoler deres stemme til debatten, og udtrykker overfor elevernes forældre bekymring, fordi elever helt ned til 11-års-alderen ser den populære selvmords-serie på Netflix.

Elever der leder efter 'udvej'
The American School i London skriver ifølge det britiske medie til forældrene, at de er bange for, at serien kan ’appellere’ til elever, der har det svært i skolen. Og beder dem sørge for, at deres børn i det mindste ikke ser serien alene.

’Tilblivelsen af et udførligt selvmordsbrev, som har en hævn-agtig kvalitet, kan være appellerende for elever, der allerede leder efter en ’udvej’’, lyder det i et brev fra den amerikanske skole i London.

Også St Olave’s Grammar School, der  er beliggende i Kent, udtrykker bekymring over seriens stigende popularitet, også blandt de helt unge elever.

’Vi er bekymrede for, at alle aldersgrupper muligvis ser den, fordi Netflix kan ses uden forældres godkendelse’, lyder det ifølge Daily Mail fra den Kent-baserede skole.

Der kan da heller ikke herske tvivl om, at serien har ramt noget hos seerne. Over 439.000 brugere følger ’13 Reasons Why’ på Twitter, hvor det for nyligt blev offentliggjort, at Netflix følger op med en sæson 2.