Annoncørbetalt - TV3 & Viaplay

Vin og spa for millioner: Her er Danmarks nye luksushotel

Der er ikke sparet på noget hos Danmarks nyeste luksushotel, der bl.a. huser Nordeuropas største spa og et vinkort til de virkeligt rige

Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay
Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay

De fleste af os har nok et luksushotel i udlandet i tankerne, hvor vi godt kunne bruge en uge eller to på at blive forkælet med massage, kaviar, champagne og roomservice.

Nu kan drømmen om netop det blive indfriet i Sønderborg på Als, der denne sommer har fået sit eget luksushotel i verdensklasse.

Og der er ikke sparet på noget. Hele 750 mio. kr. har det kostet at bygge Hotel Alsik, der med sine 19 etager rejser sig 70 meter over vandet ved havnefronten i Sønderborg. Det enorme beløb er skænket af Bitten og Mads Clausens Fond – Mads Clausen stiftede Danfoss, der har hovedkvarter på Als.

Det er Henning Larsen Architects, der står bag byens nye vartegn, og ambitionen har fra starten været klar: Hotel Alsik skal være et moderne luksushotel på niveau med de bedste i Europa, hvorfor der naturligvis er bygget et gigantisk spa i fire etager samt 190 værelser, der alle er indrettet på forskellig vis.

Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay
Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay

Dyr reparation
På udsigtsetagen Point of View i 64 meters højde er der gratis adgang for alle, der vil op og nyde udsigten over fjord, bugt, land og by gennem de store panoramavinduer, der fortsætter hele vejen rundt.

Og selv om det er skønt med en god udsigt, er det på etagen lidt længere oppe, at den virkelige luksus gemmer sig. På syttende etage har Jesper Koch, der bl.a. er kendt fra Masterchef, åbnet sit bud på en moderne gourmetrestaurant til både det danske og internationale publikum. Og han går ikke på kompromis med kvaliteten. Overhovedet.

Da vi besøger hotellet, svinger der af samme årsag en gigantisk grøn kran rundt uden for vinduet på 17 etage, mens to montører dingler rundt i wires udenfor ruden i knap 70 meters højde. Årsag? De skal skifte et punkteret vindue i Jesper Kochs nye restaurant kaldet Syttende.

-De er tossede på mig, fordi jeg vil have den skiftet, men jeg har sagt, at jeg ikke åbner restauranten, før den rude er erstattet, siger Jesper Koch, inden han uden for citat fortæller, hvad det koster at leje sådan en kran.

Men vi må godt afsløre, at det er dyrt. Rigtig dyrt.

Fulgt af tv-hold
-Men tingene skal bare være i orden, lyder det bestemt fra Jesper Koch, der har titel af Le Grand Chef, den daglige gastronomiske leder, på Hotel Alsik.

Det er med andre ord ham, der bestemmer, og han har brugt godt fire år på at gøre klar til det store øjeblik, hvor den sidste af hotellets i alt tre restauranter åbner, og så skal en punkteret rude ikke ødelægge det overordnede indtryk.

-Vi gør os utroligt umage, så alt andet skal også være i top, siger Jesper Koch, der har haft selskab af et tv-hold, der har filmet alle strabadser, udfordringer og glæder ved det enorme arbejde, der ligger i at skabe Danmarks nyeste luksushotel. Programmet, Koch’en På Toppen, har premiere tirsdag 29. oktober kl. 20.00 på TV3 og Viaplay.

Vin for millioner
Med et prisskilt på 750 mio. kr. har der været råd til det bedste af det bedste, og hotellet emmer da også af klasse og ny nordisk stil og design.

En række af de bedste danske designere står bag lamper, møblement, glas, tallerkner og service, hvilket kommer udtryk over hele hotellet og i særdeleshed i den fornemmeste af hotellets tre restauranter, nemlig Syttende, hvor alle detaljer er tænkt igennem et utal af gange.

Det gælder også vinen, hvorfor der her er tale om et vinkort, der ifølge Jesper Koch kan tiltrække folk fra store dele af verden.

Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay
Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay

I alt er der vin for mere end fire millioner kr. i restauranten, og den dyreste flaske, en bourgogne vin, Domaine de la Romanée-Conti årgang 2016, koster den nette sum af 70.000 kr.

200 slags rom
- Sådan en flaske vil der være gæster, der flyver ind fra måske New York eller et sted i Europa for at drikke, fortæller Jesper Koch, mens han trækker tre vinhylder ud med i alt femten flasker vin til en samlet pris på godt en halv million kr.

Restaurant Syttende har udover det enorme vinkort også et af Danmarks største avec-kort med 200 forskellige slags rom og et stort udvalg af cognac og andre spiritusser. De dyreste koster op i mod 2000 kr. for tre centiliter.

-Så skal man også ville det, når man køber så dyr en rom eller cognac til kaffen, siger Jesper Koch med et smil.

Drømmer om en stjerne
Når det kommer til maden, så er Syttende et regionskøkken, der tager udgangspunkt i lokale råvarer og producenter.

-Jeg har fået fat på alle de bedste leverandører i området. Ham, der laver de bedste æbler. Dem, der laver de bedste grøntsager, fisk og skaldyr fra havet uden for døren og vildt fra de lokale skove på Als. Så meget som muligt er lokalt, men vi har ingen dogmer, for vi lever af at sælge smag, så vi bruger også det bedste fra udlandet såsom netop kaviar, olier, citroner og trøffel, fortæller Jesper Koch og uddyber:

-Det ville være sindssygt godt for Sønderborg og hele regionen, hvis vi kunne få en Michelin-stjerne på Syttende. Det trækker bare en anden type gæster til, som hele området vil nyde godt af. Men nu må vi se, vi gør vores bedste, siger Jesper Koch om restaurant Syttende, der netop er åbnet den 22. oktober.

Nordeuropas største spa
Skulle man få lyst til at slappe af i varmt vand, damp eller gus under sit ophold på Hotel Alsik, er der også rig mulighed for det. Intet mindre end Nordeuropas største spa på 4500 m2 fordelt på fire etager venter gæsterne.

Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay
Foto: Thomas Dahl/TV3/Viaplay

Her kan man boltre sig i 60 forskellige spaoplevelser, der bl.a. består af forskellige tema-dampbade, aqua-meditationsrum, spabade, varmvandsbassiner, panoramasauna, saltrum, specialbyggede vandsenge til afslapning og meget, meget mere. Dertil kommer det store udbud af forskellige behandlinger, som tilbydes.

Særlig lækkert er det flyde rundt i det varme vand indenfor, både før og efter man tager et dyp i den køligere pool udenfor med udsigt direkte ned til fjorden.

Det er luksus.

Hvis man gerne vil se mere om, hvordan Danmarks nyeste luksushotel er blevet til, og ikke mindst, hvordan Jesper Koch klarer de mange udfordringer i restauranterne, skal man ikke vente længe. Koch’en På Toppen har nemlig premiere tirsdag den 29. oktober kl. 20.00 på TV3 og Viaplay. Du kan læse mere om serien her.

 Artiklen er sponseret af TV3 og Viaplay.

Jesper Koch sætter alt på spil i ny serie

Jesper Koch er frontfigur i den spændende og humoristiske serie Koch’en På Toppen, der handler om den hektiske hverdag og de store begivenheder på det nye luksushotel Alsik i Sønderborg.
I serien kommer vi helt tæt på Jesper Koch og de fantastiske medarbejdere i hotellets mange spektakulære faciliteter, som indeholder både overdådige spaforkælelser og kulinariske oplevelser i særklasse.
Jesper Koch har været en del af opbygningen af Alsik Hotel i flere år, og den berømte kok sætter sit gode navn og rygte på spil på sin barndoms hjemegn, når han skal forløse ambitionerne om at gøre hotellets flagskibsrestaurant, Syttende, til en af landets bedste.
Det er med andre ord en rejse i detaljens kunst, når vi og hotellets medarbejdere skal følge med i Jesper Kochs hæsblæsende tempo på det travle hotel.
Koch’en På Toppen er en programserie med 5 programmer som sendes på TV3 og Viaplay hver tirsdag kl. 20.00 fra 29. oktober.