Kom til stor oversøisk vinfestival

I starten af november kan man komme til stor oversøisk vinfestival i Pressen

Følg Vin

Den 3. og 4. november indbyder vi til to dage med vine fra de oversøiske lande. De oversøiske vine har vundet indpas hos danskerne. Vinene fra Chile, Australien, Sydafrika, Californien og Argentina er ikke mere kun billige kraftige vine men også stor elegance og høj kvalitet.

Chile har i flere år været blandt de mest populære vine hos danskerne. Det har især været de fyldige vine fra Central valley men i de senere år har flere interessante vine kommet hertil fra de køligere distrikter nær havet. Disse har en kølighed så flere sammenlignes med franske topvine fra Bourgogne.

Argentina er især kendt for deres malbec vine som de senere år er blevet populære hos danskerne. Men udtrykket i malbec vinene kan være meget forskelligt, det vil man kunne opleve på vinfestivalen.

Sydafrika har måske et af de mest perfekte klimaer til vindyrkning på jorden og er teknisk kommet ganske godt efter de senere år. Flere spår derfor Sydafrika en gylden fremtid. Kom og smag hvor langt man er kommet.

Australien er et kæmpe land og vinproduktion er en væsentlig faktor for landets eksport. Der laves mange forskellige vine både i den varme og kraftige stil til den mere elegante. På festivalen vil der være mulighed for at møde en række forskellige spændende australske vine.

Californien er ét af de mest forskelligartede vinområder i verden. Her er over 100 druesorter, der dyrkes på næsten 100 vindyrkningsarealer med snesevis af forskellige mikroklimaer og jordbundstyper. Desuden er her nogle meget individualistiske vinavlere - mange med international erfaring - hvilket giver endnu flere forskelligheder.

Og så er der det køligere New Zealand med en række af de bedste sauvignon blanc og pinot noir der laves på kloden.
 

Du får et komplet smageprogram ved ankomsten, en praktisk glasholder (værdi 50 kr.) samt et flot smageglas fra Spiegelau (værdi 70 kr.), som du må tage med hjem. Der er godt brød til at nulstille smagsløgene. Alt i alt er der mulighed for at smage en række spændende nyere vine over de to dage i Pressen.

Som noget nyt kan du for en beskeden betaling på messen smage en række vine lavet på signaturdruerne fra de forskellige oversøiske lande.

Smageprogram: Smageprogram Oversøisk NET.pdf


Udstillere:

Laudrup Vin, Treasury Wines, Taster Wine, AmericanWine Corner, Coop, Delicato, FiniVin, Wineandbarrels, Vinslottet, Tasty Brands, Hans Just, World of Wines, Dansk Supermarked, Vinoble, WineandBarrels, Downunderwines, Malbeck, Nemlig.com og Gobi Vin.

Køb din billet her.

 

Oversøisk Vinfestival 2017

Dato: Fredag 3. november kl. 16.00-20.00 eller Lørdag 4. november 14:00-16:30 & 17:30-20.00
Sted: Pressen - JP/Politikens Hus, Rådhuspladsen 37, København

Priser: Fra 200 kr. også studenterbilletter.

Køb din billet her.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+