Smag Australiens topvine

Kom til eksklusiv MasterClass med Penfolds vinmager i forbindelse med den oversøiske vinfestival

Penfolds er et af Australiens største og ældste vinfirmaer og firmaet bag den ikoniske Grange; Australiens og dermed én af verdens bedste vine. Siden starten i 1844 har firmaets høje kvalitet og succes givet mulighed for at opkøbe og tilplante nogle af de bedste vinmarker i landet. I dag råder Penfolds over mere end 1000 ha. marker i en række forskellige regioner, hvilket giver en enestående høj og stabil kvalitet på tværs af årgange og geografi. Siden 1951 har Grange fået følgeskab af Yattarna Chardonnay der laves af druer fra bl.a. Tasmanien og Bin 707 Cabernet, der alle hører til blandt nogle af verdens allerbedste inden for deres kategori.
Grange er i dag klassificeret på den officielle Australske kultursarvliste som et nationalt klenodie og chief winemaker Peter Gago er kun den 4. i rollen siden den legendariske Max Schubert, der skabte Grange i 1951, hvilket har sikret en unik stabilitet og koncentration af viden og erfaring i firmaet, så Penfolds i dag hører til blandt de mest beundrede vinmærker i verden.
Du har nu mulighed for at komme til en helt eksklusiv aften, hvor du kan smage en række af de allerbedste Penfolds vine præsenteret af Penfolds vinmager Andrew Baldwin. Heriblandt flere danmarks premierer samt selvfølgelig Australiens mest berømte vin Grange.


 


 

Smageliste:
Bin 311 Tumbarumba Chardonnay 2014 (Danmarks premiere):
på Bin 311, der er en 100% Chardonnay udelukkende fra Tumbarumba, der anses for værende blandt de mest spændende kold klima regioner i Australien. Vinen er lagret 8 måneder på franske egefade.
 
Reserve Bin A 2009:
Én af Australiens bedste hvidvine. Årgang 2009 blev kåret til Best white wine in the world i sin klasse på IWC i London og én af grundende til, at Penfolds winemaker Kym Schroeter for nylig vandt titlen som White winemaker of the Year samme sted. Oprindelig en eksperimental hvidvin udviklet under Yattarna projektet, da Penfolds arbejdede på at skabe en hvid pendant til Grange
 
Bin 128 2013 (Danmarks premiere):
Super spændende Shiraz fra det kølige Coonawarra. En fast bestanddel af Penfolds’ sortiment siden 1. årgang i 1962 og en interessant kontrast til de mange Shiraz vine fra de mere varme områder af Australien. Vinen lagrer 12 mdr. på franske hogsheads, heraf 26% nye fade.
 
Bin 150 2013 (Danmarks premiere):
Én af de nyeste vine i Penfolds’ sortiment. 1. årgang var 2008 og det unikke ved vinen er, at alle druerne kommer fra meget gamle stokke i sub-regionen Marananga i Barossa Valley. Unik maceration på specielle 500 ltr. puncheons og lagring på et mix af franske og amerikanske egefade efterfølgende, en vin der er helt sin egen.
 
Magill Estate 2012:
Single vineyard vin fra den oprindelige 5,2ha vinmark på Magill Estate, vinmarken der lægger jord til The Grange Cottage, dr. Christoffer Rawson Penfolds oprindelige hjem. Vinen gærer indledningsvis i gamle, åbne gærkar på Magill Estate og færdig-gærer på et mix af franske og amerikanske egefade – én af de bedste Magill Estate årgange siden vinens fødsel i 1983.
 
RWT 2012:
Grange på fransk eg og som single region vin? – næsten! 100% Shiraz fra nogle af de allerbedste Penfolds parceller i Barossa. Den bedste RWT siden 1998 og en absolut reference årgang, som har lagret 16 mdr. på fransk eg med 75% nye fade. En rigtig power vin med et langt liv foran sig i kælderen, men som med sine elegante tanniner smager fantastisk allerede i dag.
 
Bin 707 2012:
Stadig den Penfolds vin, der på verdensplan bliver udsolgt først. Multi-regional Cabernet fra et absolut topår og en Penfolds klassiker siden 1964, hvor den første årgang blev frigivet. Vinen er gæret og lagret på 100% ny amerikansk eg i 16 mdr. og rangerer blandt én af verdens bedste Cabernet’er.
 
Grange 2010:
Vinen er indiskutabelt Australiens og dermed en af verdens bedste vine. Scorer konsekvent højere karakterer end Bordeaux 1. cru og andre topvine i internationale tidsskrifter og har sat standarden for Australien siden første årgang i 1951. Vinen er multi-regional men altid med overvægt af Barossa drue og 2010 er én de mest lovende Grange årgange i dette årtusind. Indtil videre. Lagret på 100% nye amerikanske hogsheads i 17 mdr. og blandet på 96% Shiraz og 4% cabernet i denne årgang.
 
Andrew Baldwin, Penfolds Red winemaker:
Andrew har arbejdet hos Penfolds siden 1985 og kender vinmarker, kældre, filosofien og vinene ud og ind. Andrew har været én af hovedkræfterne bag nogle af de største Penfolds vine gennem de sidste 20 år og har de sidste 5-10 år været talrige gange i Europa for at præsentere Penfolds’ vine pga. sin viden, indsigt, humor og engagerede facon, der gør ham interessant og inspirerende at lytte til.
Andrew har i den forbindelse været flere gange i Danmark de senere år hvor vi har haft fornøjelse af hans store viden og jordnære tilgang til at dele denne viden i øjenhøjde med sit publikum.
 

Køb billet - klik her.

 
Hvad?: Mød Penfolds vinmager og smag en række af de bedste Penfolds vine


Hvor?: I Foredragssalen, Vestergade 28, 1785 Kbh V.
 

Hvornår?: Fredag 30. oktober fra kl. 20.00 – 21.30.
 

Pris: 595 kr. Prisen inkluderer billet til den oversøiske vinfestival kl. 17.30-20.00.
 

Køb billet - klik her.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

8 kommentarer
Vis kommentarer