Smag på Alsace

Kom til seminar og lær om Alsace

Alsace var i næsten i 50 år en del af Tyskland indtil 1. Verdenskrig, hvor Frankrig generobrede det nordøstlige hjørne. Men selv i dag bærer sproget, bynavnene og gastronomien præg af den tyske indflydelse.

Alsace-vine er primært kendt for sine hvidvine dog undtaget enkelte vine lavet på Pinot Noir. Vinene laves på Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Noir samt på de mere ukendte druer Auxerrois Blanc, Klevner d’Heiligenstein og Chasselas. De første syv druesorter går gerne under fællesbetegnelsen ”de syv søstre”.

Generelt får man meget for pengene i Alsace, men man skal være varsom på, hvilke vine man vælger, da der er stor forskel på smagen af de forskellige druer. Nogen giver knastørre vine, mens andre giver meget aromatiske og søde vine.

I forbindelse med Franske vindage i Pressen 26. februar og 27. februar er det muligt at deltage i et seminar og lære om Alsace. Det vil være Anne Juel Christensen, uddannet ønolog fra universitetet i Montpellier, konsulent på Dansk Vincenter og stor Alsace vinkender. Vi vil fokusere på tre druesorter ud af de syv, der dyrkes i Alsace, nemlig Pinot i de tre farver: Pinot Blanc (og Pinot Auxerrois), Pinot Gris og Pinot Noir. Der smages to vine af hver druesort, samt en ”Vendanges Tardives” (senthøstet) på Pinot Gris. På Alsace-standen i Pressen vil man endvidere kunne smage endnu en drue fra Alsace, nemlig kongen over dem alle: Riesling. Ud over Riesling vil der også være en stand med den mousserende vin, Crémant d’Alsace.

 

Der er kun 30 pladser, så det er med at være hurtig med sin tilmelding. Køb billet her.

Tema: Introduktion til Alsace

Dato: Lørdag den 27. februar 2016

Tidspunkt :16.30 – 17.30

Sted: Salen, Vestergade 28, 1471 København k (indgang fra Vestergade ved siden af boghandleren i porten)

Pris : 250 kr. som samtidig giver adgang til Franske Vindage lørdag kl. 14.00-16.30 eller kl. 17.30-20.00.

Køb billet her.

Smag på 200 vine - besøg franske vindage

1 kommentar
Vis kommentarer