Mere vin-svindel i vente, vurderer milliardær

FBI-anholdelse af storsvindler kun toppen af isbjerget

FBI-agenterne fandt tusindvis af etiketter i Rudy Kurniawans vin-forfalsknings-fabrik. (Foto: FBI)
FBI-agenterne fandt tusindvis af etiketter i Rudy Kurniawans vin-forfalsknings-fabrik. (Foto: FBI)

Anholdelsen af vinsvindleren Rudy Kurniawan i begyndelsen af marts i Los Angeles betyder ikke, at man har fået bugt med vin-svindel én gang for alle – det er snarere kun toppen af isbjerget, vi har set, vurderer et angiveligt offer for svindel med dyre flasker vin.

Læs også:

Se også: Knaldet for vin-svindel i millionklassen

Kurniawan, der i sin bolig i Los Angeles havde en decideret forfalskningsfabrik, er i første omgang sigtet for svindel for 1,3 millioner dollars, men mere kan komme til.

Kurniawan er nævnt i forbindelse med flere sagsanlæg, hvor vine købt på auktion har vist sig at være falske.

- Vi har kun lige skrabet overfladen og har absolut ikke hørt det sidste i denne sag. Kurniawan havde jo sin lejlighed fyldt med flere tusinde etiketter. Vi kommer måske aldrig til at kende det fulde omfang af hans svindel, siger Brad Goldstein, der er talsmand for milliardæren og vinsamleren William Koch, der har seks forskellige sagsanlæg kørende mod vinforretninger, sælgere på auktioner og auktionshuse. Mindst et af disse sagsanlæg involverer Kurniawan.

Læs også:

Se også: Vinproducent i tæt samarbejde med FBI

Også Michael Egan, der er specialist i at kende de falske vine fra de ægte hos forhandleren Bordeaux Winebank, og som også optræder som ekspertvidne for William Koch, er bekymret.

- Det ville gøre vinverdenen til et mere trygt sted, hvis Kurniawan var den eneste svindler, men jeg tror, der er flere. Men det er bestemt et skridt i den rigtige retning, at en myndighed som FBI har efterforsket og foretaget en anholdelse i denne sag. Vi håber blot, at andre ordenshåndhævere i USA og Europa vil gøre det samme, siger Egan til decanter.com.

Læs også:

Se også: Tomme vinflasker sælges for 10.000 kroner

En anden prominent samler, Russell H. Frye, hvis sagsanlæg mod forhandleren TheWine Library blev ordnet med et forlig, er også af den opfattelse, at flere svindlere er på spil, og at branchen selv har et ansvar for at gøre noget.

Han mener, at især detailledet skal passe på med ikke at sælge falske flasker, efter at auktionshusene de senere år – ifølge Frye – er blevet mere obs på at afsløre de falske flasker.

Han taler for, at sommelierer skal specialuddannes til at opdage svindel, og at der skal gøres en større indsats for at gøre tomme flasker, som har indeholdt fornem vin, ubrugelige, så de ikke kan bruges med falsknerier for øje.

Læs også:Vintest -

Se også: Syditalienske perler

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere