Moet Hennessy rykker ind i Kina

Skal lave rødvin i 2,5 kilometers højde

Moet Hennessy skal lave rødvin til kineserne - i Kina. (Foto: AP)
Moet Hennessy skal lave rødvin til kineserne - i Kina. (Foto: AP)

De skal ikke have højdeskræk, arbejderne der skal i marken på MoetHennessys nye højt beliggende vingård i Yunnan-bjergene i Kina nær Tibet.

Champagne- og Cognac-producenten, der er en del af den eksklusive LVMH-koncern, skal til at lave rødvin til det kinesiske marked i 2.400 meters højde.

Læs også:

Se også: De svulstige vine

Efter at nyrige kinesere i flere år har opkøbt vinslotte i Bordeaux, er Moet Hennessys initiativ et af de få tilfælde, hvor vesterlændinge rykker ind i Kina for at producere vin. I 2009 investerede ejeren af Château Lafite, Domaines Barons de Rothschild, i en vingård på 25 hektar på Penglai-halvøen i Shandong-provinsen.

Godt 30 hektar jord skal beplantes med vinplanter, og om cirka fem år skulle de første af Moet Hennessys flasker gerne stå på hylderne i de kinesiske forretninger.

Læs også:

Se også: Kineser køber op af det allerhelligste

Moët Hennessy kan i forbindelse med markedsføringen af den kommende rødvin trække på sin store goodwiil i Kina, hvor koncernen allerede er aktiv på champagne- og cognac-markedet og hvor LVMH i 2007 købte spiritusproducenten Wenjun.

Yunnan har været centrum for vindyrkning i henved 200 år, og ifølge den store vinkoncern i området, Yunnan Red Wine, er 2.600 hektar jord beplantet med vinplanter.

Læs også:

Se også: Kinesere får egen vin-biks i Bordeaux

0 kommentarer
Vis kommentarer