Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Smagning med Reichsgraf von Kesselstatts vine

Reichsgraf von Kesselstatt var i København sidste uge hvor ejeren Anne Reh-Gartner præsenterede vinen fra Scharzhofberger i Saar.

Reichsgraf von Kesselstatt ejer idag 36 ha. vinmarker langs Mosel, Saar og Ruwer. På Schloss Marienlay har man indrettet sig med topmodern og filosofien er for det første at bevare Riesling-druens fine frugt og syrlighed og samtidig gengive hver enkelt marks helt specielle mineralske karaktertræk. Derfor findes der ikke et eneste træfad i Kesselstatts kælder; træ er nærmest et fy-ord! Alle vinene gæres op ved hjælp af druernes egne naturlige gærceller, således at markens egen mikrobiologi så at sige får lov at skabe vinen. På markerne anvendes derfor kun organisk gødning, da dette er med til at stimulere skabelsen af gærceller i vinmarken.

Smageprogram

Scharzhofberger Grosses Gewächs 2010. Ikke til salg i DK, men kan bestilles.

Let røget flint karakter i næsen. Abrikos, lemon, grønne urter, let mineralitet i smagen og god syre, let saltet eftersmag, medium længde. 90Scharzhofberger Grosses Gewächs 2009. Ikke til salg i DK, men kan bestilles.

Let røget duft af våde sten. En lettere reduktiv duft som dog forsvandt hurtigt. Abrikos, mandler, grønne urter og medium syre, medium længde. 88Scharzhofberger Kabinett medium dry 2011. 129 kr. på tilbud.

Abrikos og acacie i duften. Honning, abrikos, lemon, let mineralitet i smagen og god syre til at stå mod sødmen, medium længde. 88Scharzhofberger Kabinett 2008. Ikke til salg i DK, men kan bestilles.

Flint og mineralitet i næsen. Honning, abrikos, urter, lemon, flot integreret syre, rimelig flot længde i eftersmagen. 90Scharzhofberger Kabinett 2007. Ikke til salg i DK, men kan bestilles.

En fyldig og varmere årgang fornemmer man. Tropiske frug, ananas, honning, abrikos, lemon og passionsfrugt. Medium syre og en vin der bør drikkes snart. 88Scharzhofberger Kabinett 2001. 175 kr. Ikke til salg i DK, men kan bestilles.

Man fornemmer klart denne har alder. Olieret, let petroleumsnæse. Modne abrikoser, acacia honning, urter og mineraler. Flot integreret syre og en lang flot eftersmag. 93Scharzhofberger Spätlese 2004. Ikke til salg i DK, men kan bestilles.

Klar mineralitet i duften. Æbler, honning, abrikoser, søde te noter og let krydret. Flot integreret syre. En meget lækker og fyldig vin. 92Scharzhofberger Spätlese 1997. Ikke til salg i DK, men kan bestilles.

Let petroleumsnæse. Let olieret tekstur, granatæbler, honning og søde krydrede noter i smagen. Flot integreret syre. Vin som er klar nu. 93Scharzhofberger Auslese Long Goldcapsule 1989. Ikke til salg i DK, men kan bestilles.

Guldfarvet, olieret tekstur. Klar petroleumsnæse. Abrikos, mineraler, blomster og let saltet på tungen. Flot balanceret vin som er klar nu. 93Scharzhofberger Beerenauslese 2005. 699 kr. for halvflaske.

Fantastisk flot fedme og samtidig en elegant syre. Acacie honning, abrikos, violer og botrytis i smagen. En næsten fuldendt vin. 94Oberemmeler Karslberger Eiswein, 162 oechsle 1983. 2495 kr. for halvflaske.

Noget speciel duft af nødder og med sherry noter. Blommer, sirup og brunkager i smagen. Meget atypisk og man savnede lidt mere friskhed og syre. Alt for dyr. 90

Alle vinene føres af Vinoble.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen