De 10 største skotske whisky mærker

Er din yndlingswhisky på listen over de mest solgte i verdenen. Se her hvilke skotske whisky mærker som forbrugerne foretrækker

Skotsk whisky har aldrig haft det bedre. En massiv interesse og øget salg i især østen, har betydet øget opmærksomhed og investeringslyst i de skotske destillerier. Det er stadig blended whisky som dominerer og som udgør næsten 90% af al skotsk whisky, men single malt vækster og har de seneste 10 år vokset med ikke mindre end 190 %. Og det er netop de bedre whiskyer som efterspørges. Salget i volumen er faldet en smule, men værdien er vokser stadig år for år.

Her er en liste over de største skotske whisky mærker. Top 10 kan også ses ved at bladre i fotofeltet.

10. Bell's

Nok mest kendt for blended whisky i den lavere ende. Ejet af verdens største spiritusvirksomhed Diageo og solgte sidste år 2.5 mio. kasser.

9. Label 5

Ikke en whisky man støder så ofte på i Danmark, men mere i grænsebutikkerne. Salget var sidste år lidt over 2.5 mio. kasser.

Læs også: Kan man lave whisky i Taiwan

8. William Lawson’s

Brand ejet af Bacardi og er især store i Rusland, hvor det er blandt markedslederne for whisky. Solgte sidste år 2.6 mio. kasser. I Danmark støder man ikke ofte på dette mærke.

7. Dewars

Endnu et mærke ejet af Bacardi og er især stort i USA. Salget er omkring 3 mio. kasser årligt, men vil givet stige da man har introduceret Dewar’s Highlander Honey, den første skotske whisky hvor man har tilsat honning og som allerede nu viser flotte salgstal.

6. The Famous Grouse

Den kendte fugl rypen er kendetegnet for denne, også i Danmark, kendte whisky. Det er Edrington som ejer huset og salget var sidste år 3.2 mio. kasser. Det er især Snow Grouse og Black Grouse i tax-free segmentet som gør det godt. Endvidere har man ved flere lejlighed introduceret meget exclusive editions som f.eks. The Famous Grouse 40 års som blev introduceret i 276 eksemplarer og solgt for ca. 20.000 kr. stykket.

Læs også: Sådan drikker du whisky

5. Grant's

Kendt mærke ejet af William Grant & Sons’ som også ejer en række andre kendte huse som f.eks. Glenfiddich og The Balvenie. Solgte 4.5 mio. kasser sidste år, hvilket dog var et fald på 0,5 mio. kasser fra året tidligere.

4. J & B Rare

4.6 mio. kasser blev der solgt sidste år og de primære markeder for J&B Rare er USA, sydøst Asien og det sydlige Europa.

3. Chivas Regal

Det kendte klassiske whisky mærke solgt sidste år 4.8 mio. kasser og er især stærke i Europa og Asien.

Læs også: Verdens 10 største spiritusmærker

2. Ballantine's

Det er Pernod Richard som ejer Ballantine's som er verdens næststørste skotske whiskymærke med et salg på 5.8 mio. kasser. Dog et fald på 0,7 mio. kasser fra året før.

1. Johnny Walker

Verdens uden sidestykke største skotske whisky mærke er Johnny Walker. Manden med stokken og hatten solgte sidste år 19.8 mio. kasser whisky og er dermed næsten 3 gange større end Ballentines på andenpladsen. Det er ikke overraskende også Diageo som ejer Johnny Walker. I øvrigt et mærke som introducerede farve paletten, således at forbrugerne over hele verden præcist ved hvilken farve der er deres favorit.

Læs også: Kom til masterclass med Wemyss malt whiskyer

1 af 11 10. Bell's
2 af 11 9. Label 5
3 af 11 8. William Lawson’s
4 af 11 7. Dewars
5 af 11 6. The Famous Grouse. Her deres 40 år udgave.
6 af 11 5. Grant's
7 af 11 4. J & B Rare
8 af 11 3. Chivas Regal
9 af 11 2. Ballentines
10 af 11 1. Johnny Walker
11 af 11 
1 kommentar
Vis kommentarer