Anmeldelse: A year in Burgundy

Ny dokumentarfilm om livet i Bourgogne

Michel Morey (til højre) i den årlige mad kamp som afslutning på høsten i Bourgogne. Her på Domaine Morey-Coffinet.
Michel Morey (til højre) i den årlige mad kamp som afslutning på høsten i Bourgogne. Her på Domaine Morey-Coffinet.

Instruktør: David Kennard. Udgivet i 2012.

"Et år i Bourgogne" er den første dokumentarfilm i en serie af film om forskellige vinområder. Næste film som lanceres til vinter er "Et år i Champagne" og senere i 2014 kommer også "Et år i Douro" med fokus på portvinene.

Filmen følger den aldrende vinimportør Martine Saunier som er fransk, men som har boet og opbygget en importørvirksomhed i Californien med fokus på en række af de allerbedste huse i Bourgogne. Filmen følger hendes rejse rundt i sin Citroen 2CV i Bourgogne for at besøge sine huse som blandt andet indbefatter besøg hos Lalou Bize-Leroy fra Maison Leroy som i øvrigt også ejer Domaine de la Romanée-Conti. Endvidere medvirker blandt andet Christophe Perrot-Minot fra Domaine Perrot-Minot i Morey-Saint-Denis, Michel Morey og Fabienne Coffinet fra Domaine Morey-Coffinet i Chassagne Montrachet samt Bruno Clavelier fra Vosne-Romanée.

Filmen er optaget i 2011, et svært år for producenterne i bourgogne. Året bød på store udfordringer med hagl, hedebølge, regn på kritiske tidspunkter etc. I filmen skildres de udfordringer som vinmagerne har, deres kultur og deres meget stålsatte holdninger omkring vinproduktion. Dette er krydret med storslåede foto fra området og en behagelig klassisk musik går igennem hele filmen.

Læs også: Anmeldelse af SOMM

Alt i alt, er det en meget stille og rolig film som viser hvordan livet leves i Bourgogne. Man kæmper med vejrliget, men man arbejder også som man har gjort i hundreder af år og man sidder tilbage med et indtryk af, at Bourgogne, i hvert fald for de lokale, er verdens navle.

Man får et sjældent indblik i en række af disse familiers liv. Man ser de nye generationer og man er med til deres søndagsfrokoster hvor gamle årgange bliver smagt og nydt af familien.

Et år i Bourgogne er ikke en stor film, men en film som skal nydes i ro og mag med et glas bourgogne i hånden. Det er en simpel film, som ikke rokker ved så meget, men omvendt viser den ro og konservatisme som eksisterer i dette klassiske vinområde. Måske i virkeligheden den største pointe i filmen. En film skal især skal nydes på fotograferingen, som i sig selv bærer en stor del af filmen.

Filmen er blevet udgivet på DVD og kan købes gennem f.eks. Amazon. Den får også premiere i biograferne i december i USA. I Danmark vil den blive vist i forbindelse med en ny vinfilm festival i februar.

Læs også: Stor test af Bourgognevine til under 300 krLæs andre blog indlæg om vin her på Drueposten.dk, som udkommer hver torsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere