Cocktails til vinterkulden

Her er et par tips til lækre vintercocktails med appelsinlikør 

Nedenfor finder du to opskrifter på appetitvækkende cocktails; en varm vintercocktail med nelliker og en cocktail med noter af citrus, der med fordel kan nydes som aperitif, inden vintermaden skal spises.  

De fleste kender appelsinlikører som Cointreau eller Grand Marnier. Ofte benyttes de til pandekager i madlavningen, men man kan også lave nogle anderledes spændende cocktails. Det er især de kraftige noter af appelsin som gør sig godt i både varme og kølige cocktails.

Kom til stor Fransk vinfestival d. 24 og 25 februar 2017 - læs mere her.

Kom til Italiensk vinfestival 31 marts og 1 april 2017 - læs mere her.

 

Cointreau Winter Cloves

Sukkersirup koges af lige dele vand og sukker. Hvis du skal lave 20 cl sukkersirup, skal du bruge 10-12 nelliker. Gør gerne sukkerlagen klar en dag i forvejen – så fremhæves smagen bedre. 

Tid: 5 minutter

Ingredienser:

4 cl Cointreau eller en anden appelsinlikør

2 cl limesaft

2 cl sukkersirup med smag af nelliker

Saften fra en halv appelsin

Kogende vand

Pynt: Appelsinskal 

Sådan gør du:

1. Bland alle ingredienser i en gennemsigtig kop eller et krus, helst med håndtag.

2. Kog vandet og hæld op til kanten af glasset. Rør rundt, pynt med appelsinskal og server.

 

Cointreau Winter Fizz

Tid: 5 minutter

Ingredienser:

4 cl Cointreau eller en anden appelsinlikør

2 cl limesaft

4 stykker stjerneanis

Is

Skal fra en hel appelsin

Kanel

Danskvand

Kanelstænger 

Sådan gør du: 

1. Smør et tynd lag af limesaft på kanten af et vinglas og drys med kanel.

2. Pres saften fra et stykke appelsinskal og skær et pænt stykke af samme skal, som lægges i vinglasset.

3. Tilsæt Cointreau, limesaft og 4 stjerneanis.

4. Top med danskvand og fyld is på og pynt med en kanelstang.

Læs også: Weekendens bedste vinkøb

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere