De 10 fedeste vinbyer

Her er mit bud på de 10 hyggeligste vinbyer at besøge

At sidde i en lille by på torvet, kigge op på vinmarkerne og nyde den lokale vin. For en vininteresseret er dette scenarie måske et af de bedste man kan forestille sig. Mange byer i vinområderne har slået sig op på muligheden for hyggelige vinbarer, restauranter og meget andet i forbindelse med vinproduktionen. Vi kommer her med bud på 10 af de hyggeligste vinbyer at besøge.

 

 

1. Alba, Piemonte, Italien

Min egen personlige favorit er Alba i Piemonte, som ligger omringet af vinmarker hvoraf de mest berømte mindre byer i nærheden er Barolo og Barbaresco. Byen er en hyggelig livlig by med masser af vinbarer og i øvrigt kendt for sine hvide trøfler i efteråret. Lej cykler og besøg de mange vingårde i nærheden.

 

 

2. Porto, Portugal

Der er måske ikke så mange vinmarker lige omkring Porto, men man skal ikke køre eller sejle langt ind i landet langs den skønne Douro flod før man møder de stejle marker. Til gengæld finder man i byen alle de store portvinshuse som gennem århundrede har fragtet portvinen hertil, hvor den lagrer indtil den afskibes. Byen har masser af små hyggelige vinbarer og masser af liv. Især nede langs floden på begge sider. Tag tog turen ind i Dourodalen til byen Pinhao og oplev måske Europas mest storslåede natur.

 

3. Sonoma, Californien, USA

Der er en kamp mellem Napa og Sonoma om hvilken by der er den hyggeligste. Napa har de flotteste hoteller, restauranter men er også lidt klinisk. Sonoma er mere lokal, alt er mere afslappet her. Her kan man smutte forbi vinhusene og få et besøg uden at booke først. Er man en tur i Californien så brug en dag eller to i Sonoma.

 

4. Perpignan, Roussillon, Frankrig

Vil man udforske Roussillon og områderne tæt på grænsen til Spanien er Perpignan en hyggelig by. Her er masser af gode restauranter og ikke mindst vinbarer. Besøg også Maury hvor den spændende røde dessertvin laves.

 

5. Beaune, Bourgogne, Frankrig

Centrum for vinproduktionen i Bourgogne og et godt udgangspunkt for ture til de mange kommuner i Bourgogne. Masser af gode restauranter og flere huse har også smagelokaler i byen hvis man er for doven til at bevæge sig uden for byen.

 

 

6. Tain Hermitage, Rhone, Frankrig

Hyggelig mindre by i det nordlige Rhone omgivet af vinmarker. Her kan man fra byens torv kigge direkte op på Hermitage bjerget og de ikoniske vinstokke. Byen er fyldt med gode restauranter og vinbarer. Flere af de gode huse såsom Chapoutier og Jaboulet har smage-faciliteter i byen. Endvidere er det værd at besøge Valrhona chokolade som produceres her.

 

 

7. Haro, Rioja, Spanien

Haro er måske ikke den største by i Rioja, men hyggeligere og tættere på vinmarkerne end Logronos. I udkanten af byen ligger en række af de klassiske huse og byen har flere gode lokale restauranter. I juni er den årlige vinfestival hvor man har en kæmpe vinkamp hvor tusindvis af liter vin bruges som kasteskyts.

 

8. Verona, Italien

Verona er et godt udgangspunkt for besøg i Valpolicella. Så er man til fyldige amarone vine er det muligt at besøge en række gode huse ikke langt fra Verona. Byen er stor med masser af liv, barer og restauranter. Tag også en smuttur til Lugana som laver fremragende hvidvine tæt på Gardasøen.

 

9. Cortona, Italien

Jeg kunne have nævnt mange byer i Toscana men Cortona er ikke nær så overrendt som mange af de andre. I denne del af Toscana er det især vine på syrah man laver og i en høj kvalitet. Byen er hyggelig med små smalle stræder og ligger på en høj med en fantastisk udsigt udover dalen.

 

 

10. Epernay, Champagne, Frankrig

Man kommer ikke uden om Epernay i Champagne. Hele Champagne området er fascinerende at besøge med masser af små hyggelige byer. I centrum af Epernay ligger en række af de store kendte Champagnehuse og under byen ligger kilometervis af gange fyldt med millioner af flasker. Man kan selv tage derned men Champagnetours.dk har også ture derned hvor man kommer rundt og besøger en række af de mindre spændende producenter.

Kom til stor spansk vinfestival og smag over 200 vine

3 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen