Annonce:
Annonce:

De 10 mest spændende japanske whiskyer

Japansk whisky er for alvor ved at slå igennem. Her er 10 af de mest spændende whiskyer

Annonce:
Følg Vin

Whiskyguruen Jim Murray kårede overraskende en japansk whisky som verdens bedste i sin seneste whiskybibel. Det var hård læsning for de skotske destillerier, som for første gang nogensinde ikke formåede at komme i top 3. Og så endda med én engelsk whisky kåret som Europas bedste. Bedste whisky blev Yamazaki Single Malt Sherry 2013, og den blev efterfulgt af en række amerikanske bourbons, som de senere år har vundet stor anerkendelse.

Jim Murray smager årligt mere end 1500 whiskyer, og i hans årlige guide kan man læse anmeldelser af mere end 4700 whiskyer fra hele verden.  Han benytter sig af 100 point skalaen, og Yamazaki Single Malt Sherry 2013 fik ikke mindre end 97,5 point.

 

10. Suntory Rolling Stones Edition 

Annonce:

For at vise rockbandet The Rolling Stones respekt udgav Suntory i forbindelse med bandets 50 års jubilæum denne specielle udgave. 150 eksemplarer blev der produceret, og prisen er godt 40.000 kr. for en flaske.

 

9. Black Nikka Clear

Nikka er et kendt whisky mærke i Japan og er ejet af Ashai Breweries. Black Nikka Clear var den første japanske whisky uden brug af røget malt. Den er derfor kendt som en meget blid og let krydret whisky. Koster omkring 300 kr.

 

8. Suntory Kakubin Whisky

Kakubin betyder firkantet flaske og blev lanceret i 1937 i Japan. Det er en billigere whisky som pt. er meget populær blandet med mineralvand. Den koster omkring 250 kr.

 

7. Taketsuru Pure Malt 12 year old

Dette er et blend af malt fra Nikka’s Yoichi og Miyagikyo. De 12 år indikerer alderen på den yngste whisky i blended. Den er i øvrigt opkaldt efter grundlæggeren Masataka Taketsuru og kendt som en fyldig og røget whisky. Den produceres ikke mere, men sælges pt. til omkring 400 kr. på auktioner.

 

6. Nikka Coffey Malt Whisky 

Annonce:

Nikka Coffey Malt Whisky er lavet af 100% byg og destilleret på ældre Coffey kedler importeret fra Skotland i 1963. Disse kedler skulle efter sigende give en anderledes mere fyldig smag end moderne kedler. Whiskyen sælges for omkring 500 kr.

 

5. The Yamazaki Single Malt 50 Year

Denne whisky er kendt for at være den dyreste og mest sjældne whisky fra Japan. Den er lagret på japanske Mizunara fade, som giver den et let rødligt skær og med en smag af krydderier og umami. 150 flasker blev der lavet, og de sælges til omkring 200.000 kr.

 

4. The Hakushu Single Malt Distillers Reserve

Hakushu ligger ved bjerget Mount Kaikomagatake og er kendt for deres meget røgede whiskyer. Denne er lagret omkring 18 år i amerikanske bourbon fade. Sælges for omkring 400 kr.

 

3. The Yamazaki Single Malt Puncheon

En whisky bestående af malt lagret på forskellige typer af fade. Blandt andet et 480 liters fad som også kaldes et puncheon. En flaske koster omkring 1000 kr.

 

2. Karuizawa Cask #3603

Annonce:

Denne whisky fra fad nr. 3603 fra Karuizawa er fyldt d. 1 september 1964 og flasket juleaften 2012. Det gør den til en af de ældste japanske whiskyer. Kun 143 flasker blev der, og de koster omkring 100.000 kr.

 

1. The Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013

Netop kåret som verdens bedste whisky af Jim Murray. Yamazaki er Japans ældste destilleri helt tilbage fra 1923. Der er produceret 10.000 flasker af den vindende whisky, og prisen er omkring 1000 kr.

 

Læs mere om japansk whisky og andre whiskyer i Whisky & Rom Magasinet - klik her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: