De 10 største champagne mærker

De elegante bobler er populære som aldrig før men hvem er de største i volumen

"Kun de fantasiløse kan ikke finde en anledning til at drikke champagne" sagde Oscar Wilde og den boblende vin er da også mere populær end nogensinde. Her er de to største champagne mærker.

 

10. Canard-Duchêne

Produktion: 4.1 mio. flasker

Canard-Duchêne blev skabt i 1868 gennem ægteskabet mellem bødkeren Victor Canard og vinbonden Leonie Duchêne. Logoet på slottets emblem er ørnen med de to hoveder, som også ses på våbenskjoldet for den russiske royale familie. Det skyldes, at Canard-Duchêne var den officielle leverandør til den russiske Tsar Nicolas den 2. I dag er huset ejet af Thiénot Gruppen.

 

9. Lanson

Produktion: 4.2 mio. flasker

Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte og er dermed verdens 3. ældste champagnehus. Man valgte at anvende Malteserkorset som kendetegn, da sønnen Nicolas-Louis Delamotte var ridder af Malteser ordenen. I 1828 indgik han i et partnerskab med Jean-Baptiste Lanson, og firmaet fik sit navn „Lanson Pére et Fils” i 1837. Lanson Champagne ejes i dag af familien Mora.

 

 

8. Piper-Heidsieck

Produktion: 4.3 mio. flasker

Piper-Heidsieck er et af de ældste huse fra 1785. Deres champagne er produceret efter et princip, der betegnes som „The single vineyard Vinification". Dette betyder, at Piper-Heidsieck høster separat fra sine mere end 50 marker. Hver enkelt druesort fra hver enkelt mark vinificeres ligeledes separat. Vinene opbevares på hver sit fad således at kældermesteren kan udvælge vine med de bedste egenskaber til det endelige sammenstik. I dag ejet af EPI (Européenne de Participation Industrielle)

 

 

7. Pommery

Produktion: 4.38 mio. flasker

Champagnehuset Pommery er beliggende i hjertet af Champagne regionen i Frankrig. Pommery råder over ca. 296 hektar - det er den største vingård i Champagne regionen - og har ikke mindre end syv "Grand Cru" marker; Aÿ, Bouzy, Verzenay, Mailly-en-Champagne, Sillery, Avize og Cramant. Grundlagt i 1858 og i dag ejet af Vranken.

 

6. Taittinger

Produktion: 5.5 mio. flasker

Taittinger hed tidligere Forneaux og var et af de første champagne-huse, dannet i 1734. 290 hektar ejer man og ikke mindre end 13 mio. flasker ligger i kældrene. Flagskibet er Comtes de Champagne på 100% Chardonnay. Idag ejes huset af Credit Agricole sammen med Pierre-Emmanuel Taittinger, som leder huset.

5. Laurent-Perrier

Produktion: 7.26 mio.flasker

Laurent-Perrier er et familieejet firma, grundlagt i 1812, i resterne af et kloster i Tours-sur-Marne.Ejer idag også Salon, De Castellane og Delamotte.

4. G.H Mumm

Produktion: 7.55 mio. flasker

Med en produktion på otte millioner flasker om året er det traditionsrige G. H. Mumm blandt verdens førende champagnemærker og den bedst sælgende champagne i Frankrig. Mumm blev grundlagt i 1827, og det velkendte røde bånd, ’cordon rouge’, er siden blevet symbolet på champagne af høj kvalitet.

 

3. Nicolas Feuillatte

Produktion: 10.8 mio. flasker

Nicolas Feuillatte emigrerede som 21 årig, i begyndelsen af 1950’erne, til USA. Her fik han hurtig succes med import af kaffe og i 1955 var han den største importør af afrikansk kaffe i USA. Faderen døde og efterlod ham en vingård i Bouleuse i Champagne med 12 hektar marker. Som livslang champagne-nyder besluttede Nicolas Feuillatte sig til, selv at bliver champagne-producent, og ikke blot være leverandør af druerne til de store champagnehuse, som hans far havde været. Han skabte Réserve Particulière i 1978, og som navnet antyder, var den kun reserveret til vennerne. Succesen bredte sig fra indercirklen, og flere og flere fik øjnene op for den nye champagne, der snart blev det hurtigst voksende champagnemærke.

På 15 år er salget af Nicolas Feuillatte vokset fra under 1 millioner flasker til i dag ca.10 millioner og Nicolas Feuillatte er nu det 3. største champagnemærke i verden og det mest solgte på det franske marked.

Nicolas Feuillatte døde tidligere på året 88 år gammel og levede sin sidste tid skiftevis i Frankrig og i Australien.

 

 

 

2. Veuve Clicquot

Produktion: 19 mio. flasker

Champagne huset Veuve Clicquot Ponsardin er grundlagt i 1772, og huset har haft stor betydning for at Champagne er blevet til hvad det er, da Veuve Clicquot Ponsardin var med til at fastlægge fremstillingsmetoden méthode champenoise, der i dag er grundstenen i fremstilling af Champagne og andre mousserende vine.
Veuve Clicquot Ponsardins standard non vintage cuvee er i Danmark kendt som "Den Gule Enke". Veuve Clicquot laver desuden de vintage Champagner, og prestige cuveerne La Grande Dame Blanc og Rose, som er blandt de bedst prestige Champagner på markedet.

 

1. Moët & Chandon

Produktion: 30 mio. flasker

Moët et Chandon er en af de største producenter i Champagne med en årlig produktion på op til 26 millioner flasker. Moët et Chandon blev grundlagt i 1743 og besidder i dag mere end 1000 hektar vinmarker i Champagne.
Moët et Chandon er verdenskendt som et luksusbrand lige fra deres Brut Imperial, Rose Imperial og den let søde Nectar Imperial. Desuden laver Moët et Chandon i gode årgange Grand Vintage.

Kom til stor Fransk vinfestival d. 24 og 25 februar 2017 - læs mere her.

Kom til Italiensk vinfestival 31 marts og 1 april 2017 - læs mere her.