De bedste proptrækkere

Propper der ødelægges eller propper der ikke vil op. Se her hvilke proptrækkere der virker og hvilke du skal holde dig fra

Le Creuset LM-G10B
Le Creuset LM-G10B

Alle kender det at have fundet en proptrækker der bare fungerer for en og som man hurtig bliver fortrolig med. Men der findes et utal af proptrækkere på markedet og vi satte os for at teste en række af de mest gængse modeller. Hver proptrækker blev testet på flere vine (unge, gamle) og på forskellige typer propper. Det viser sig nemlig, at en række af proptrækkerne ikke er glade for kunst- eller plastikpropper som ses ofte bl.a. i de billigere vine.

Det var den klassiske tjenerproptrækker som overraskede mest. Udover at ligge godt i hånden, fungerer den upåklageligt på alle typer propper. Og ikke mindst var den hurtigt til at åbne en flaske vin. Til gengæld var der en række af de andre, som var besværlige at bruge og som delvist ødelagde propperne. Bedst anmeldte blev ikke overraskende en monstrum af en proptrækker til en pris hvor man kan få 12 flasker god vin for proptrækkerens pris. Men åbner man ofte og meget vin er dette et godt bud. Og så er der ikke mindst ”imponator” effekten.

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

 

”Balletdanseren” 2 stjerner. Set fra 69 kr.

Balletdanseren er en klassiker og som de fleste på et eller andet tidspunkt har prøvet at åbne vin med. Generelt viste testen, at den har en tendens til at ødelægge proppen. Det kræver lidt kræfter, men i sidste ende kommer proppen da op. Kræver man har en særskilt folieskærer.

 Tjener proptrækker f.eks. fra Murano. 5 stjerner. Set fra 99 kr.  BEDSTE KØB

Tjenerproptrækkeren ligger godt i hånden, har indbygget foliekniv og går fint ned i proppen. Tovejsssystemet fungerer fint og det er forholdsvis nemt at åbne vinen. Selv kunstpropper klarer den fint.  Proppen er fin efter brug. 

 


Le Creuzet TM-110 klassisk proptrækker. 3 stjerner. Set til 200 kr.

Kræver lidt kræfter at skrue den ned, mens man drejer. Proppen ødelægges delvist og er det en ældre vin vil den givet ødelægge proppen helt. Klart den langsomste i testen og kræver man har en særskilt folieskærer.Le Creuzet TM-130. 4 stjerner. Set til 150 kr.

Kører pænt og hurtigt ned i proppen. To-trins systemet med en fjeder fungerer en anelse klodset. Men alt i alt en fin proptrækker som dog har lidt problemer med ældre propper. Le Creuset LM-150B. 5 stjerner. Set til 849 kr.

Proppen kommer let op og man skal ikke bruge specielt mange kræfter. Specielt er jeg imponeret over hvor godt den ligger i hånden. Velegnet til dem som ofte drikker vin og dermed skal åbne mange flasker. Den havde problemer med kunst propperne samt de meget lange propper. Særskilt folieskærer medfølger. En ganske gedigen og god proptrækker. 

Le Creuset LM-G10B GEO. 5 stjerner. Set til 1899 kr. BEDSTE PROPTRÆKKER

Proptrækkernes Rolls Royce. Får proppen op som smør og endda uden brug af mange kræfter. Meget dyr, men god hvis man skal åbne mange flasker. Fungerer upåklageligt på alle typer propper. Til vinnørden som skal imponere, men for den almindelige forbruger givet for stor, klodset og ikke mindst dyr. Flår nærmest proppen op og flere tørre propper knak da også, så kræver lidt håndelag og træning. Særskilt folieskærer medfølger.


Læs også: Kæmpe amarone test
1 af 6 Le Creuzet TM-110 klassisk proptrækker.
2 af 6 Tjener proptrækker f.eks. fra Murano
3 af 6 Le Creuset LM-130
4 af 6 "Balletdanseren"
5 af 6 Le Creuset LM-150B
6 af 6 Le Creuset LM-G10B
7 kommentarer
Vis kommentarer