Kølig irsk kaffe og te til sommerens lune aftener

Her inspiration til sommerudgaver af den populære irske kaffe

Sommeren er over Danmark, og det betyder lange, lyse og lune nætter. Her er inspiration til  både iced irish coffee og iced tea .

 

 

IRISH D.E.W. - shaken

•                          3 cl. Tullamore D.E.W.

•                          2 cl. Koldbrygget kaffe (80 g. kaffe til 1 liter vand)

•                          1 cl. Vaniljesukkervand (60 % sukker/ 40 % vand/ 1 % vaniljestang)

•                          1 cl. Kaffelikør

•                          4 cl. Piskefløde

•                          1 cl. Aperol

Kom alle ingredienser i en shaker og ryst dem sammen indtil en fyldig og cremet konsistens opnås. Hæld herefter drinken op i et glas med is. Serveres med sugerør.

 

 

IRISH D.E.W. - i lag

I glasset:

•                          2 cl. Koldbrygget kaffe (80 g. kaffe til 1 liter vand)

•                          3 cl. Tullamore D.E.W.

•                          1 cl. Kaffelikør

 

I shakeren:

•                          1 cl. Vaniljesukkervand (60 % sukker/40 % vand/1 % vaniljestang)

•                          4 cl. Piskefløde

•                          1 cl. Aperol

Ryst cremeblandingen kraftigt indtil, at den får en luftig og cremet konsistens. Hæld herefter cremeblandingen samt isterninger i glasset med de øvrige ingredienser. Pynt med en pink grapefrugtskal. Serveres uden sugerør, så alle drinkens lag kan nydes.

 

ICE TEA D.E.W.

•                          3 cl. Tullamore D.E.W.

•                          2 cl. kraftig te

•                          1 cl. Hindbærlikør

•                          3 cl. Presset citron

•                          2 cl. Sirup

•                          Danskvand til at toppe med

•                          Pyntes med jordbær eller citronskiver

•                          1 stor isterning

Alle ingredienserne røres sammen på nær danskvand og is. Hæld drinken i en glaskrukke med masser af is, top den med mineralvand og tilsæt jordbær og citronskiver. Opskriften er til en enkelt drink, men der kan nemt laves en stor portion i en kande. Siruppen kan laves af den simple blanding 2 dl. sukker og 1 dl. vand.

Kom til stor spansk vinfestival i september - læs mere her

Kom til masterclass og smag en række af de bedste spanske hvidvine

Kom til masterclass og få en introduktion til Ribera del Duero

Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen