Sommerens saftigste cocktails

Her er inspiration til en række sommer cocktails

Sommertid er lig med udestunder i solskin. Om der planlægges gæstemiddag på terrassen, solnedgang ved stranden eller fyraften på  altanen: En lækker, frugtig sommerdrink er en vaskeægte stemningsskaber og tørstslukker i et ethvert godt (eller mindre godt) selskab. Vi guider dig gennem 6 af de bedste sommerdrinks med gin og whisky, som er nemme at lave og endnu nemmere at drikke.

Kom til stor Spansk Vinfestival 14+15 september

 

BRAMBLE favoritten fra Fred’s Bar

Ingredienser:

• 50 ml Hendrick’s Gin

• 25 ml citronsaft

• 12,5 ml sukkerlage

• 12,5 ml Créme de Mûre (brombærlikør)

 

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser, undtaget Créme de Mûre, i din

shaker. Ryst den godt og hæld derefter indholdet gennem

straineren over knust is i dit glas. Rør rundt i glasset,

og tilføj mere is efter ønske. Stænk lidt Créme de Mûre

på toppen til sidst, og din Bramble er klar til servering.

 

FLORA DORA broadway-klassiker til tøserne

Ingredienser:

• 40 ml Hendrick’s Gin

• 20 ml frisk limesaft

• 10 ml hindbærsirup

• Ginger Beer til at

toppe op med

 

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienserne i et high ball glas, gerne i smuk

krystral, over isterninger. Rør rundt, pynt gerne med et

frisk hindbær og en skive lime på toppen. Servér, men

pas på: Den friske hindbærsmag er svær at stå for! Det er

ikke uden grund, at den blev drukket af New Yorks bedre

borgerskab i rigelige mængder gennem 50’erne.

 

SUMMER MULE giv din G&T et ingefærspark bagi

Ingredienser:

• 50 ml Hendrik’s Gin

• 20 ml frisk limesaft

• 10 ml hyldeblomstkoncentrat

• 8 mynteblade

• ¼ af en agurk

• Ginger Beer til at

toppe op med

 

Sådan gør du:

Skær agurken i skirver, og placer i et high ball glas. Mort dem en

anelse med en muddler, og hæld isterninger over. Tilføj resten af ingredienserne,

og top op med Ginger Beer efter smagspræferencer.

Pynt med et stor stilk mynte og en frisk limeskive.

 

ELEVENSES en lille formiddagspause med whiskey og breakfast tea

Ingredienser:

• 60 ml Tullamore D.E.W

Original Irish Whiskey

• 2 teskeer hindbærsyltetøj

• 20 ml frisk citronsaft

• 50 ml stærkt brygget

breakfast tea

 

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser i en shaker med is. Ryst den

godt, og hæld gennem staineren over isterninger i

et high ball glas. Pynt på toppen med et stykke citronskal,

og server for dine sommergæster, inden

kødet lægges på grillen - også selvom kl. er over 11.

 

MONKEY JAM SOUR den festlige ballademager

Ingredienser:

• 50 ml Monkey Shoulder

Whiskey

• 5 ml sukkerlage

• 2 spiseskeer hindbærsyltetøj

• 20 ml frisk citronsaft

• 1 skvæt danskvand

• 1 skvæt Angustura

Sådan gør du:

Til at starte med blandes citronsaft og hindbærsyltetøj

i en shaker og ryst godt! Hæld

sammen med resten af ingredienserne i en

shaker, og ryst godt sammen med is. Hæld

det gennem en strainer i et lavt glas fyldt

med isterninger. Top op med danskvand.

 

MONKEY MOJITO frisk, men med dybe trænoter

Ingredienser:

• 50 ml Monkey Shoulder

Whiskey

• 20 ml frisk limesaft

• 15 ml sukkerlage

• 1 skvæt Angostura

• 12 mynteblade

• Ginger Ale til at toppe

op med

 

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienser, undtaget Ginger

Ale, i et lavt krystalglas. Rør det godt rundt,

gerne med en muddler, så smagen fra myntebladede

kommer frem. Hæld knust is

over, og rør rundt. Top op med Ginger Ale.

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen