Det klassiske Bordeaux

Velkommen til vinbranchens centrum

(Polfoto)
(Polfoto)

Bordeaux er en af verdens største vinregioner med over 110.000 hektar vinmarker og over 10.000 vinbønder. Produktionen er årligt ca. 600 millioner liter vin hvilket svarer til lige så meget vin, som der laves i hele Chile.

Bordeaux by har gennem mange hundrede år været vinbranchens centrum. Når høsten er i land og den første vin er på fadene flokkes alverdens vinskribenter og indkøbere til Bordeaux for at vurdere årgangen. Og netop årgangene har kæmpe betydning for området. Da der er så stor forskel på kvaliteten fra årgang til årgang er dette derfor vitalt for priserne.

Før i tiden var konkurrencen primært fra især Italien og lidt fra Californien, Spanien og Australien. Men med det fokus som især Chile og Argentina har fået med de gængse Bordeaux druer som Cabernet Sauvignon og Merlot er man nu i stand til i disse lande grundet især klima at skabe mere ensartede vine på tværs af årgange og vel og mærke til priser som er svære at konkurrere med for Bordeaux.

Og priserne er høje i Bordeaux. I de senere år er priserne på de bedste Bordeaux-vine steget markant til priser som er uden for de flestes rækkevidde, ikke mindst på grund af øget efterspørgsel fra lande som Kina og Rusland. Men man skal huske på, at de vildeste prisstigninger kun gælder de allermest kendte vine. Der laves stadigvæk mange gode vine til fornuftige priser i Bordeaux, især når man kigger på Bordeaux Supérieur og Cru Bourgeois-kategorierne.

Der skelnes ofte mellem højre og venstre bred når man snakker Bordeaux. Venstrebredden omfatter Médoc og Graves, hvor rødvinene typisk indeholder mere Cabernet Sauvignon end Merlot, og derfor bliver mere maskuline i stilen. Højrebredden inkluderer Saint-Émilion, Pomerol samt en række mindre områder og her er rødvinene Merlot-dominerede og dermed ofte blødere og mere feminine.

Det er stadig en jungle at finde rundt i Bordeaux vinene herhjemme. En høj pris er ikke garanti for en god vin og desværre er der stadig alt for mange kedelige og sure vine.

Klik her for at se her alle anmeldte vine fra Bordeaux.

0 kommentarer
Vis kommentarer