Annonce:
Annonce:

101 årig vin-legende død

Peter Mondavi døde i weekenden ikke mindre end 101 år gammel i sit hjem i St. Helena i Californien

Annonce:
Følg Vin

Peter Mondavi har gennem det meste af sit liv stået i skyggen af sin kendte bror Robert Mondavi, men har altid beskæftiget sig med vin. Efter studier på Stanford University i 1938 tog han en ønolog uddannelse i Californien og under anden verdens krig købte hans forældre Charles Krug Winery som Peter Mondavi ledede indtil 2010, 96 år gammel.

Peter Mondavi nød stor anerkendelse blandt de øvrige vinmagere i Napa Valley. Hans vinhus var blandt andet det første i Napa Valley der importerede franske egetræsfade og brugte dem til at lagre vin. Han var også blandt de første som plantede pinot noir og chardonnay i det køligere Carneros for at lave mousserende vine. Endvidere lavede han speciale på universitetet omkring fermentering af hvidvine og rosevine med lavere temperaturer for at bevare de frugtige elementer i vinen. En metode der stort set benyttes over hele verden i dag.

Annonce:

På Charles Krug Winery investerede han blandt andet over 100 mio. kr. i at genplante store dele af markerne i perioden 2001 til 2010 samt udbyggede vinhuset til et af de mest moderne i området. Hans mantra var dog altid at forblive et uafhængigt familie vinhus.

I 1986 blev han kåret som en af de 12 levende legender i vinverdenen i Napa dalen. En gruppe af store vinmagere som Joe Heitz, Maynard Amerine, Andre Tchelistcheff, Brother Timothy, Louis P. Martini, Eleanor McCrea, Robert Mondavi, Peter Mondavi, Hanns Kornell, Legh Knowles, Myron Nightingale og Roy Raymond Sr. Peter Mondavi var den sidste fra denne gruppe som stadig levede indtil sidste weekend.

Han gik officielt på pension som 100 årig i 2015 og i dag drives vinhuset af Peters to sønner Marc og Peter Jr. samt børnebørnene.

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: