6 stjerner til weekendens bedste øl

Øl i Kvickly. Her er en række spændende øltips til weekenden

Kvickly, der er en del af Coop, er den kæde, der om nogen har haft det største udvalg af øl for menigmand. Det er ikke altid de samme øl på hylderne i de forskellige Kvicklyer, ofte indsniger der sig nogle lokale specialiteter i det faste sortiment. Derudover kan mange af de øl der sælges i Kvickly også fås i Super Brug­sen, Dagli’ Brugsen og ikke mindst Fakta, der har specielle øl der ikke sælges i Kvickly.

Læs også: Weekendens bedste vine

 

Sct. Brigid IPA

India Pale Ale – 5,8 procent

Føroya Bjór, Færøerne

33 cl, 13,95 kroner i Kvickly

 

Sct. Brigid var en irsk helgen, som levede fra år 453 til år 523, og er kendt for sine mange mirakler og specielt evnen til at lave vand til øl. Færøske Sct. Brigid IPA er en klassisk en­gelsk inspireret IPA. Karakteristisk duft af blomst, citrus og karamel. Pikant bitter, Vel­humlet uden det tager overhånd. Humle­nørder vil måske betegne Sct. Brigid som humlet pilsner. Uanset hvad, så er den gyldne øl fin til både de letkrydrede retter i det mexicanske og asiatiske køkken.

 

 

Kvickly Øko Klassik

Wienerøl – 4,8 procent

Grauballe Bryghus

50 cl, 29,95 kroner i Kvickly

 

I anledning af det røde økologimærkes 25 års jubilæum har Grauballe Bryghus brygget Kvickly Øko Klassik som en hyldest til pionererne. – Når Grauballe Bryghus brygger eksklusivt til Kvickly-kæden etiketteres flaskerne ofte individuelt til hver enkelt Kvickly. – Den­ne udgave er købt i Kvickly Viby J. – Både duft og smag er maltet med noter af karamel og et strejf af nødder. Relativ tør og fin bitterhed i afslutningen. Men trods den ædle anledning, er Øko Klassikeren en grovskåren øl med alt for meget porøst skum.

 

 

 

Past Masters 1966 Strong Ale

Stærk engelsk ale – 7,3%

Fuller’s, England

50 cl, 49,95 kr. i Kvickly

 

Siden 1845 har Fuller’s bryggere håndskrevet deres bryg i en bog. En række af de gamle opskrifter er genoplivet i Fuller’s serie Past Masters. – Past Master 1966 er brygget efter en opskrift fra 1891. – Sødmefuld attitude som ender i en krydret, rund, tør og bitter afslutning med spændende noter af valnødder. Undervejs fornemmes der bananer, abrikoser, appelsiner, sirup og kanel. De 7,3% varmer og 1966 er en herlig hyggeøl.

 

 

Dead Pony Ale

Session IPA – 3,8%

BrewDog, Skotland

33 cl, 23,95 kroner i mange supermarkeder

 

De skotske ølpunkere BrewDog er især kendt for at brygge velhumlede, potente og

kompromisløse øl, blandt andet har de lavet nogle af verdens stærkeste og dyreste øl. – Her er de nede på jorden med denne west coast session IPA på blot 3,8 pct. – Session IPA betyder frit oversat bælle IPA, og det er hvad Dead Pony Ale er. Letløbende med masser af kant. Kodeord for den orangefarvede spinkle og humledominerede øl er karamel, tropisk frugt, fyrrenåle og frisk hø. – Kort sagt elegant humlepunk.

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere