700.000 liter vin på motorvejen

Franske vinbønder angreb lastbiler med billig spansk vin

Franske vinbønder er godt trætte af deres spanske naboers billige vine. Tidligere på ugen stoppede 150 vinbøder en række tankbiler i Le Boulou på vej over grænsen med billig spansk vin. Mere end 700.000 liter vin blev lukket ud på vejen i.flg. det britiske magasin Decanter. Derudover skrev demonstranterne protest opråb på lastbilernes side.

De franske vinbønder er utilfredse med, at kravene til vinproduktion og udbyttet er noget lavere i Spanien end i Frankrig. Det betyder, at billig bulk vin kan sælges til næsten halv pris i Spanien.

De spanske transportidustri (CETM) har klaget især over, at det franske politi ikke forsøgte at stoppe demonstranterne. Sagen er nu havnet på øverste plan og den spanske udenrigsminister har klaget til EU over franskmændene.

Angrebet på tankbilerne er en kulmination på flere års slagsmål med blokader og demonstrationer fra de franske vinbønder.

Languedoc-Roussillon er kendt for sine til tider hårde aktioner for den lokale vin. Bl.a. har den militære gruppe CRAV angrebet flere udenlandske vinfirmaer de senere årtier. Og tidligere på året truede man med aktioner mod Tour de Francefeltet, da organisationen bag løbet havde lavet en aftale med et chilensk vinhus.

Kom til stor cocktail og rom festival - læs mere her.

28 kommentarer
Vis kommentarer