75 mio. for en lille vinmark i Frankrig

Går du med drømmen om din egen vinmark i Frankrig, kan du se her hvad du skal slippe

Følg Vin

Landbrugsministeriet i Frankrig har netop offentliggjort en ny statistik der fortæller, hvad gennemsnitsprisen er for vinmarker i en række af de største vinområder i Frankrig.

Ikke overraskende er det i Bourgogne at priserne er højest. Gennemsnitsprisen for en Grand Cru vinmark er 30 mio. kr. per hektar, mens man for de dyreste må slippe hele 75 mio. kr. for én hektar. En "almindelig" mark uden for de kendte kommuner kan erhverves for omkring en 250.000 kr. Sidste år købte Moet Hennessy Louis Vuitton blandt andet marken Clos des Lambrays på 8,66 hektar for næsten 750 mio. kr.

I Alsace koster en hektar mellem 400.000 og 2.5 mio. kr. afhængig af beliggenhed.

I Champagne er det stort set umuligt at købe vinmarker. De billigste marker starter på omkring 4 mio. kr. i Côte d’Epernay, mens marker i Côte des Blancs nemt kan koste i nærheden af 15 mio. kr. per hektar. Gennemsnittet er her omkring 8,5 mio. kr.

I Loiredalen koster en vinmark omkring 50.000 kr. i Touraine, 75.000 kr i Valencay, mens de dyreste ikke overraskende er i Sancerre og Poilly-Fumé, hvor priserne starter omkring ca. 1 mio. kr. for én hektar.

I Bordeaux er der kæmpe forskelle. En vinmark i Cadillac koster fra 50.000 kr. mens en tilsvarende i Pauillac pt. ligger på omkring 15 mio. kr. I Margaux, Pomerol eller St. Julien skal man slippe omkring 8 mio. kr. I St. Emilion kan man dog slippe med godt 2 mio. kr.

I Rhone dalen er de dyreste marker ikke overraskende i Cote Rotie og Hermitage hvor en hektar koster omkring 7.5 mio. kr. i gennemsnit. Herefter følger Condrieu (4 mio.), Cornas (3 mio.) inden man når ned i syd hvor Chateauneuf-du-Pape topper med 2.5 mio. kr. I de mindre kendte kommuner som Gigondas og Vacqueyras er prisen omkring 700.000 kr.

I det sydlige Frankrig er det noget nemmere at realisere sin drøm om egen vinmark. Her kan en vinmark erhverves for godt 40.000 kr. i Fitou og op til 250.000 kr i Pic Saint-Loup.

Endelig kan en vinmark i Provence erhverves for godt en ½ mio. kr. Lidt dyrere i Bandol men man på Korsika kan slippe med små 100.000 kr.

Læs også: Mangel på sauvignon blanc vine fra New Zealand

Kom til Spansk Vinfestival i Pressen 25+26 september - læs mere her.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind