Alsace Riesling skal være tør

 

Følg Vin

Artiklen er lavet i samarbejde med Danmarks vinmagasin DinVinGuide og SpritNyt.com - klik her for at læse mere.

Fra 2021 årgangen skal alt ikke sent høstet Alsace Riesling være tør, defineret af EU regulations. Dette er besluttet i sidste uge i Colamr med totredjedels flertal af Alsace Winegrowers’ Association (AVA).

Det skal nu endelig godkendes af landbrugsministeriet INAO i Frankrig. Det kommer iørvrigt i forbindelse med at fra årgang 2021 skal alle vine i betegnelsen AOC Alsace have en anmærkning om restsukkerindhold på bagetiketten som svarer til EU-reglerne. Enten ved at benytte disse termer:

Tør: sukkerindhold må ikke overstige 4 g/l*

Halvtør: Sukkerindhold ligger mellem 4 g/l men må ikke overstige 12 g/l**

Halvsød: Sukkerindholdet ligger over 12 g/l men må ikke overstige 45 g/l

Sød: Sukkerindholdet ligger over 45 g/l

Normalt skal en tør vin have max. 4 g. restsukker men dette kan ændres til 9 g. hvis syren har et vidst niveau. Der vil derfor være en grænse på 9 g. sukker før tørre Alsace riesling vine fremover.

Det er også et mål at sødmegraden vises på andre vine fra Alsace såsom Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewurztraminer og Sylvaner.

Vin og spiritus festivaler i 2022 i Pressen

Spansk Vinfestival 16+17 september 2022 - klik her

Whisky & Rom festival 28+29 oktober 2022 - klik her

Franske vindage 3+4 marts 2023

Italiensk Vinfestival 2023 - datoer følger

Køb billetter nu - klik her.

 

Magasinet Whisky & Rom

 

Whisky& Magasinet udkommer 5 gange årligt med minimum 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler om destillerier. Læs mere her.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+