Annonce:
Annonce:

4 års fængsel for brunello-hærværk

Fire år bag tremmer koster det en tidligere ansat at begå omfattende hærværk mod brunello-producenten, Gianfranco Soldera.

Annonce:
Følg Vin

Den tidligere ansatte fik dommen på 4 års fængsel efter at være blevet kendt skyldig i omfattende hærværk efter en retssag i Siena i denne uge. Dommeren valgte at give anklageren medhold og give den straf som anklageren krævede.

I december 2012 brød hærværksmanden ind i Gianfranco Solderas vinkælder og åbnede for hanerne til fadene, så de sidste seks årgange af 'Case Basse di Soldera' blev ødelagt. I alt 62.000 liter af den berømmede brunello løb ud i afløbet.

Man mente først, at hærværket kunne være bestilt af mafiaen, eller af konkurrenter, på grund af Solderas involvering i brunello-skandalen, hvor han hjalp myndighederne med at udpege andre producenter, der blandede uautoriserede druer i deres brunello og dermed brød loven.

Læs også her: Smag topbrunello i flere årgange

Annonce:

Hærværket blev derimod gjort af en tidligere ansat på Solderas vingård og skulle angiveligt være gengæld for en uoverensstemmelse med hans tidligere arbejdsgiver.

Hærværksmanden tvang sig adgang til vinkælderen ved at smadre en rude og åbnede herefter hanerne til de ti kæmpemæssige fade. I alt vurderes det mistede vin til at repræsentere en værdi af godt 75 millioner danske kroner.

Gianfranco Soldera er synonym med absolut højeste brunello-kvalitet og hans vine er uden sammenligning de mest efterspurgte i Montalcino.

Gianfranco Soldera har længe været en omstridt person i Montalcino. Hans stræben efter højeste kvalitet i den gamle stil og kritik af andre vinmagere - der har taget genveje og dermed ødelagt områdets image - har formentlig skaffet ham en del fjender på halsen.

I 2008 var Gianfranco Soldera en central figur i brunello-skandalen, hvor han hjalp med at udpege andre ledende producenter, der blandede uautoriserede druer i deres brunello og dermed brød loven.

Annonce:

En flaske af Solderas 'Brunello di Montalcino - Case Base Soldera, 2006' - der er den sidste årgang der er sendt på markedet. Kan herhjemme købes for omkring 2000 kroner.Se her: Den store brunello test

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: