Lille 2012 høst men god kvalitet fra Østrig

Kritisk mængde af især Gruner Veltliner.

215 mio liter vin endte høsten med i 2012 i Østrig, hvilket er en hel del under gennemsnittet rapporterer Austrian Wine Marketing Board (AWMB). Det var især frost i maj som ødelagde blomstringen på mange vinstokke.

Områderne Pulkautal, Kamptal og Kremstal blev hårdt ramt og især stokkene med Gruner Veltliner druerne. som er Østrigs primære drue blev hårdt ramt. Det betyder, at mængden af Gruner Veltliner vine fra 2012 vil være voldsomt reduceret.

Årgangen som helhed blev dog reddet af et tør og varmt efterår, som betød af druerne modnede flot og kvaliteten derfor blev høj. Især de røde druer viser et højt niveau og kvaliteten af disse er vurderet til "excellent" af AWMB. I øvrigt på linje med 2011 og 2009.

Siden den store vinskandale for 20 år siden har Østrig kæmpet for at komme tilbage og de seneste år har vinene da også vundet tilpas som en modpol til de varme oversøiske vine. Det er især de kølige, sprøde og syrlige Gruner Veltliner vine som har vundet anerkendelse, men også Riesling, Pinot Noir og den lokale Blaufränkirsch drue har givet spændende og anderledes vine.

Østrigs markedsandel i Danmark er dog stadig meget lille, men også voksende. Man er dog begyndt at finde især Gruner Veltliner vine i supermarkeder herhjemme.

Læs også: Makadonsk vin og flere gode køb.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere