Investering i vin på vej frem

Interessen blandt investorer for vine er øget de seneste måneder. Tal fra det internationale Liv-ex 50 index som følger priserne på de dyreste vine, viser en stigning på 10% siden november sidste år.

Den forholdsvis markante stigning på 10 % på kun få måneder, sker især fordi der gennem lang tid blandt større virksomheder som handler med dyrere vine, har været fokus på at sælge ud af lagrene. Det har især været en række årgange fra de seneste 10 år fra Bordeaux som er blevet solgt ud. Og behovet for at opkøbe nye lagre kombineret med de gode årgange 2009 og 2010 fra Bordeaux og Bourgogne har betydet en øget handel med netop disse vine. Men også en øget optimisme omkring investeringer i netop vin har betydet, at salget er steget.

Priserne for vin har ellers gennem de seneste år haft det svært og er faldet med omkring 9 % i 2012. Også i 2011 faldt priserne med 15%.

På Sotherby’s auktion i New York blev der i sidste uge solgt 99,4% af alle vine udbudt til en værdi af ca. 10 mio. kr. Mest bemærkelsesværdigt var dog, at langt størstedelen opnåede højere priser end vurderingerne. Højdespringer var 6 fl. Chateau Petrus 1982 som blev solgt for 200.000 kr.

Det er udover top vinene fra Bordeaux især Ornellaia fra Italien, Champagnen Dom Perignon samt den søde sauterne fra Chateau Yquem som sælger godt pt. udtaler Jamie Ritchie fra Sotherbys til det britiske vintidsskrift Decanter.

Det samme billede bekræftes af Morten Stenør Larsen fra det danske auktionshus Bruun Rasmussen. Også her er priserne generelt stigende. Men der er dog stadig en del forskel på de enkelte slotte. Så de 10% vækst dækker over store forskelle mellem slotte og områder, udtaler Morten Stenør Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere