Her er verdens dyreste vin

Man skal have en lille million op af lommen for at sikre sig 'Penfolds Block 42 Kalimna Cabernet Sauvignon' årgang 2004

Her er verdens dyreste vin. (Foto: Penfolds.com).
Her er verdens dyreste vin. (Foto: Penfolds.com).

Australske vine kæmper generelt med et billigt image - det gælder dog ikke vingiganten Penfolds, der ud over de billige hverdagsvine, gennem årene har skabt nogle af verdens dyreste og mest eksklusive vine.

Senest har Penfolds lanceret 'Block 42 Cabernet Sauvignon', der i den grad må siges, at være forbeholdt en lille eksklusiv skare.

Vinen er den dyreste nogensinde solgt direkte fra en producent (og altså ikke på auktion) og står i ikke mindre end 168.000 US dollar - eller 986.781 kroner.

'Penfolds Block 42' er lavet på de ældste cabernet sauvignon vinranker i verden - de blev transporteret fra Frankrig til Australien omkring år 1830.

Herefter blev de plantet ved Kalimna Vineyard i Barossa dalen, og her står de stadig. Vinrankerne leverer druer i meget høj kvalitet, men ikke særlig mange af slagsen.

Læs også:

Se også: Prins Charles fik serveret legendarisk vin

Der blev således kun til 12 flasker af 'Penfolds Block 42 Cabernet Sauvignon' i 2004-årgangen, der har været til salg i et par måneder.

Investerer man i vinen får man samtidig et mindre kunstværk med i prisen. De dyre dråber er ikke hældt på flaske, men derimod en specialkonstrueret glasampul.

Læs også:

Se også: Fandt 10.000 falske flasker vin

Glasampullen er blevet til i et samarbejde mellem glaskunstneren Nick Mount, sølvsmeden Hendrik Forster og møbeldesigneren Andrew Bartlett og kan kun åbnes af en specialist fra Penfolds.

Når den dyre vin engang skal åbnes, ringer ejeren til Penfolds, der fluks vil sende en af husets vinmagere, der så vil åbne vinen ved en højtidelig ceremoni og skænke 'Block 42' i en speciel sølvkaraffel. Dette tilbud gælder ligegyldigt, hvor på kloden køberen af vinen har adresse.

Læs mere om vinen på Penfolds hjemmeside - KLIK HER.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen