Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Fandt 10.000 falske flasker vin

Den omfattende svindel med vin i Kina er ikke længere forbeholdt de dyre franske mærker

Kinesiske svindlere er vilde med at kopiere de dyre franske mærker. Her er det dog den ægte vare. (Foto: Lafite.com/Antonin Borgeaud)
Kinesiske svindlere er vilde med at kopiere de dyre franske mærker. Her er det dog den ægte vare. (Foto: Lafite.com/Antonin Borgeaud)

Svindel med vine er efterhånden en udbredt beskæftigelse i specielt Kina, hvor man tidligere har fundet store lagre af falske udgaver af dyre franske vine.

Men nu har svindlen også bredt sig til de billigere mærker.

I den forløbne uge afslørede kinesisk politi 10.000 falske flasker vin i et hus i Wenzhou, Zhejiang provinsen.

I første omgang lød meldingen på, at flaskerne var plagiater af den dyre Chateau Lafite vin, men senere viste det sig, at flaskerne var i en helt anden liga prismæssigt.

Læs også:

Se også: Domaine Lucien Albrecht i betalingsstandsning

Der er nemlig tale om mærker, der godt nok hører til under Chateau Lafite Rothschild-brandet, men som er hverdags-vine, der typisk kan erhverves til en pris på omkring 100 kroner flasken. Det drejer sig blandt andet om mærkerne Légends, Saga, og Réserve Spéciale.

Ejeren af huset, en Mr. Zou, benægter ethvert kendskab til de 10.000 flasker, men hævder, at huset har stået tomt i ni år og at flaskerne lige pludselig dukkede op. Huset var i øvrigt bevogtet af fem store kamphunde.

Læs også:

Se også: Hærværksmænd ødelægger vinmark

At vin-svindlen nu har bredt sig til billigere mærker skyldes formentlig, at straffen for bedrageri i Kina udregnes efter prisen på original-varen. Således langes der dødsstraffe ud for svindel med de dyreste mærkevarer.

Læs også:

Se også: Manden bag 'Det franske paradox' er død

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen