Chateau d'Yquem 2011 bliver på slottet

Chateau d'Yquem 2011 holdes ude af en primeur-salg

Chateau d'Yquem skal ikke nyde noget af at sætte prisen kraftigt ned. (Foto: theis-vine.dk)
Chateau d'Yquem skal ikke nyde noget af at sætte prisen kraftigt ned. (Foto: theis-vine.dk)

Direktøren for verdens mest ekslusive hvide dessertvin, Chateau d'Yquem, Pierre Lurton, lancerer ikke 2011-udgaven af verdens mest sagnomspundne dessertvin en primeur, skriver decanter.com.

Læs også:

Se også: Chateau Latour forlader en primeur-salget

Selv om vinen er blevet meget rost af en række vin-kritikere, har Lurton skrevet til Bordeaux-købmænd, at han vil holde vinen tilbage efter det hidtidige noget ‘delikate’ en primeur-forløb.

Han oplyser, at han hellere ‘vil sætte vinen til salg på et mere passende tidspunkt – et tidspunkt der passer til så fremragende en vin’.

En primeur-kampagnen for årgang 2011 har hidtil været en meget sløj omgang med tilbageholdende købere og en meget klar forventning om, at producenterne sætter prisen væsentligt ned i forhold til de tidligere årgange – hvilket også er sket for en del slotte.

Læs også:

Se også: Smagning med Reichsgraf von Kesselstatts vine

Kilder i Bordeaux siger til decanter.com, at Lurton ikke er interesseret i et større prisfald på Chateau d'Yquems nyeste årgang, og at han derfor gemmer den, til der blæser mildere økonomiske vinde.

Der er ikke sluppet noget ud om, hvornår Chateau d'Yquem bliver sat til salg for den menige – men velbeslåede, Yquem er aldrig billig – forbruger.

Tidligere i år meddelte Chateau Latour, at både førstevinen, Latour, og andenvinen, Forts de Latour, fra årgang 2012 ikke længere bliver solgt en primeur, men i stedet bliver sendt på markedet, når vinene er drikkeklare.

- Vi følger ikke i Chateau Latours fodspor og trækker vores vine generelt fra en primeur-kampagnen. Vi mener bare ikke, tidspunktet er det rette for at markedsføre 2011-årgangen. Derfor finder vi det mere fornuftigt – set i lyset af hvor svært det har været for de røde vine i en primeur-kampagnen – at vente for at sikre Yquem 2011 den modtagelse en vin af den kvalitet fortjener, siger Pierre Lurton.

Læs også:

Se også: Barolo-legende død

Chateau d'Yquem forhandles i Danmark af Theis Vine.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen