Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Bourgogne-producent svindlede for mindst 20 millioner

Ejere på 82 og 83 år anholdt

Fire topfolk fra Maison Labouré-Roi i Bourgogne har været anholdt for svindel for mindst 20 millioner kroner og afventer nu resultatet af den videre efterforskning og anklagemyndighedens vurdering af sagen.
Fire topfolk fra Maison Labouré-Roi i Bourgogne har været anholdt for svindel for mindst 20 millioner kroner og afventer nu resultatet af den videre efterforskning og anklagemyndighedens vurdering af sagen.

Fire topfolk hos den 180 år gamle Bourgogne-producent Maison Labouré-Roi er blevet anklaget for forskellige former for svindel med vin.

Politiet i Dijon tilbageholdt de fire direktører i sidste uge efter en 18 måneder lang efterforskning, der har inkluderet Frankrigs svar på Bagmandspolitiet.

Læs også:

Se også: Vin-svindler kan få 100 års fængsel

Labouré-Roi er den største leverandør af Bourgogne til flyindustrien.

Huset vinificerer druer, som bliver købt hos flere hundrede vinbønder i Bourgone.

Politiets efterforskning har vist, at Labouré-Roi har svindlet på mindst to fronter.

Den ene form for svindel drejer sig om, at Labouré-Roi har overtrådt reglerne i Bourgogne-appellationen for blanding af vine. Det drejer sig om vine fra niveauet Grand Cru og ned til de ’menige’ bordvine. Der er blevet fyldt bordvin i de bedre appellationer, hvor det ikke hører hjemme.

Læs også:

Se også: Chateau d'Yquem 2011 bliver på slottet

Labouré-Roi har også solgt flasker, der ikke var, hvad de udgav sig for.

- Hvis firmaet havde bestillinger på vine, man var løbet tør for, tog man blot nogle andre flasker og satte etiketter på svarende til den vin, kunden havde bestilt og ekspederede ordren alligevel. På den måde fik folk ikke det, de havde bestilt, siger anklager Eric Lallement

Læs også:

Se også: Smagning med Reichsgraf von Kesselstatts vine

Anklagemyndigheden er ikke nået helt i mål med efterforskningen af svindelen, der skal være foregået fra 2005-2009, men den omhandler mindst 1,6 millioner flasker vin og andrager et beløb på minimum 20 millioner kroner.

- Omfanget udelukker, at der kan være tale om ubevidste fejl, men vi har ikke formelt sigtet nogen endnu, siger Lallement.

Ønologen, den administrerende direktør, og ejerne, brødrene Armand og Louis Cottin på 82 og 83 år blev alle anholdt, da politiet kom på besøg og beslaglagde diverse effekter, men de er nu alle løsladt igen, mens politi og anklagemyndighed vurderer sagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen