I tænkeboks efter champagne-flop

Uklart om der bliver flere champagne-auktioner på Åland

Denne antikke flaske Veuve Clicquot gik for 134.000 kroner på fredagens auktion i Mariehamn, der måske blev den sidste auktion over vragflaskerne.
Denne antikke flaske Veuve Clicquot gik for 134.000 kroner på fredagens auktion i Mariehamn, der måske blev den sidste auktion over vragflaskerne.

Efter sidste fredags auktion over 10 af 168 flasker champagne fra vraget af den uidentificerede skonnert, der i 2010 blev fundet på 48 meter vand på bunden af Det Baltiske Hav, er arrangørerne ved at gøre boet op.

Og det er - efter det noget tumultariske forløb og det lidt skuffende resultat - ikke sikkert, at de resterende vrag-flasker skal bortauktioneres, som det ellers var planen.

Læs også:

Se også: Flop og fejl ved champagneauktion

Da man i 2010 fandt flaskerne, var det planen at bortauktionere dem i små bidder en gang om året for at promovere Åland over for omverdenen.

Men nu siger Ålands kulturminister, Johan Ehn, at man fra politisk hold overvejer, om der er bedre måder at anvende champagnen på.

Men selv om det ikke blev til rekord som i 2011, hvor en af flaskerne gik for 223.000 kroner, tror projektleder Lina Dumas stadig på auktions-planerne.

- Med tanke på, at nyhedsværdien var større sidste år, synes jeg, at vi også i år har haft god gennemslagskraft i medierne. 40 journalister har besøgt Åland i år alene på grund af auktionen, siger Dumas.

Læs også:

Se også: Ekspert: Antik champagne smager af hestepære!

Der blev samlet solgt for 109.000 euro ved champagneauktionen.

Tre af flaskerne måtte trækkes tilbage, fordi de ikke nåede mindsteprisen, og de øvrige flasker gik heller ikke for de priser, som selvstyret havde håbet på.

- Vi havde regnet med mere. Vores håb var op mod 200.000 euro for hele auktionen, så jeg vil ikke lægge skjul på, at vi er noget skuffede, siger Johan Ehn.

Selvstyret overvejer nu at tilbyde de tre flasker, der blev trukket tilbage, til de oprindelige budgivere for 10.000 euro per styk. Hvis budgiverne accepterer den pris, vil det samlede slutresultat for auktionen blive 139.000 euro.

Læs også:

Se også: Champagne fra skibsvrag under hammeren

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen