Mousserende gigant vil lave bordvin

Først tager vi Rusland og derpå resten af verden

Ruslands altdominerende spiller på markedet for mousserende vin Abrau-Durso har som ambition at trænge ind på markedet for bordvin i det øvrige Europa. (Foto: Colourbox)
Ruslands altdominerende spiller på markedet for mousserende vin Abrau-Durso har som ambition at trænge ind på markedet for bordvin i det øvrige Europa. (Foto: Colourbox)

Pas på – russerne kommer!

Den altdominerende producent af mousserende vin til det russiske marked, Abrau-Durso, planlægger at lancere en række bordvine.

Udgangspunktet er, at man efter at have erobret det russiske marked vil gå videre til det øvrige Europa og Asien og markedsføre bordvine her.

Læs også:

Se også: Italienske sjældenheder under hammeren

Abrau-Durso blev grundlagt i 1870 og ejes af den russiske oligark Boris Titov, og virksomheden har siden begyndelsen for mere end 140 år siden produceret mousserende vin.

I juli 2011 købte Titov en vingård på 60 hektar i byen Gelendzhik i Krasnodar-regionen i det sydlige Rusland.

Der er plantet 28 forskellige druesorter, som skal danne basis for Abrau-Dursos produktion af bordvin.

- Vi kan forhåbentlig lancere en række forskellige vine på Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Riesling og Sauvignon Blanc allerede i slutningen af 2012. Når man ser, hvor stærkt vores brand er blandt russiske forbrugere, er jeg sikker på, at vores bordvine vil blive populære, siger Boris Titovs søn Pavel, der er direktør for for Abrau-Durso.

Læs også:

Se også: Dansk vin fejede al modstand til side

De vil trække på deres nuværende ønolog fra champagne Hervé Jestin samt på lokale vinbønder, når bordvinene skal produceres.

- Målet er ad åre at nå op på en produktion på 500.000 flasker årligt, og hvis de russiske forbrugere tager godt imod vinen, venter resten af Europa og Asien, vurderer Pavel Titov.

Læs også:

Se også: Har tabt 908 mio. på vin-konkurser

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere