Italienske sjældenheder under hammeren

Ornellaia 2009 i kunstnerisk udformning på auktion i Hongkong

Denne salamazar med Tenuta dell’Ornellaia 2009 kommer under hammeren fredag i Hongkong.
Denne salamazar med Tenuta dell’Ornellaia 2009 kommer under hammeren fredag i Hongkong.

En samling flasker Tenuta dell’Ornellaia 2009 i atypiske flaskestørrelser udsmykket af den kinesiske kunstner Zhang Huang kommmer under hammeren hos auktionshuset Sothebys fredag i Hongkong.

Zhang Huan har lavet en stålskulptur som ligner filosoffen Konfutse/Konfucius til Ornellaias vingård i Bolgheri og har samtidig dekoreret 100 dobbelt magnums, 10 imperials (indeholder seks liter) og en salamazar (indeholder ni liter) med en påklæbet stålskulptur, der forestiller Konfutse.

Læs også:

Se også: Dansk vin fejede al modstand til side

De sjældne flasker indeholder topvinen Tenuta dell’Ornellaia 2009 og er en del af projektet 'Vendemmia d’Artista', hvor en kunstner hvert år siden 2006-årgangen har dekoreret og signeret et begrænset antal flasker. Filosofien bag er at fejre hver enkelt årgangs særlige kendetegn.

Hver årgang har en overskrift, og for 2009-årgangens vedkommende er det 'L'Equilibrio' med reference til årgangens balance.

Overskuddet fra salget af flaskerne i Hongkong går til H2 Fonden for Kunst og Uddannelse.

Læs også:

Se også: Har tabt 908 mio. på vin-konkurser

Zhang Huan er en af Kinas bedst kendte og mest kontroversielle kunstnere, som ofte har været på kant med myndighederne i sit fødeland på grund af sine udfordrende kunstværker.

Et af hans kunstværker er en skulptur, ' hvor et udstoppet æsel, der symboliserer proletariatet, bedækker den kinesiske skyskraber Jin Mao tower, der er et symbol på det fremadstormende moderne Kina', lyder det i Galleri Saatchis beskrivelse af kunstværket.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere