Chateau Lafite Rothschild sætter prisen ned

Detailhandlens priser fortsat ukendte

Chateau Lafite Rothschild i den sagnomspundne årgang 1982. Prisen på årgang 2011 sættes ned i forhold til 2010-årgangen. (Foto: Mik Eskestad/Polfoto)
Chateau Lafite Rothschild i den sagnomspundne årgang 1982. Prisen på årgang 2011 sættes ned i forhold til 2010-årgangen. (Foto: Mik Eskestad/Polfoto)

Efter den netop overståede en primeur-kampagne har 1.-cru-slottet Chateau Lafite Rothschild imødekommet det udbredte ønske fra markedet, der har skreget på mådehold fra Bordeaux-slottenes side, og har sat lanceringsprisen på topvinen, Lafite Rothschild, ned med 30 % i forhold til årgang 2010.

Vinen er fra slottet solgt videre til de såkaldte negociants (vinkøbmænd red.) for 350 euro, som igen vil sælge vinen videre til detailledet til 420 euro per flaske.

Læs også:

Se også: Francis Ford Coppola sagsøger restaurant

Sidste år blev årgang 2010 solgt for 600 euro per flaske fra købmændene til detailledet.

Hvad prisen bliver for forbrugeren ude i detailhandlen, er endnu uklart, men skal markedet følge tidligere udtalelser, skal prisen holdes i ave for den ikke videre spektakulære årgang, der rangeres på niveau med årgang 2008.

Både detailhandleren Farr Vintners og den store London-forretning Berry Bros er glade for den moderate prissætning, de håber andre slotte følger trop og glæder sig ikke mindst over, at de ikke hænger på tvungent medkøb i år. Sidste år skulle detailledet købe et antal af det Rothschild-ejede sauterne-slot Chateau Rieussecs flasker for overhovedet at få lov at købe deres Lafite-allokation.

Læs også:

Se også: Chateau Latour forlader en primeur-salget

Markedet venter nu på, hvordan de øvrige højt profilerede slotte prissætter deres vine.

Simon Staples, der er Bordeaux-indkøber hos Berry Bros, tror at ikke, at slotte som Mouton, Haut-Brion, Margaux og Cheval Blanc vil være i stand til at sælge hele produktionen til 350 euro per flaske til vinkøbmændene.

- Jeg tror, de sælger en lille del til den pris, og så afventer markedets reaktion og ud fra denne prissætter de følgende partier, der kommer til salg, siger Staples til decanter.com.

Læs også:

Se også: Direktør-skifte i toppen af Bordeaux

Se Decanters ratings af Bordeaux årgang 2011 her.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere