Ny østrigsk appellation

Neusiedlersee Østrigs ottende klassificerede vindistrikt

Neusiedlersee bliver Østrigs ottende klassificerede vindistrikt. (Foto: Colourbox)
Neusiedlersee bliver Østrigs ottende klassificerede vindistrikt. (Foto: Colourbox)

Så er der kommet endnu en klassifikation at holde rede på for de, der nyder østrigsk vin.

Det drejer sig om Neusiedlersee i Burgenland, som er den seneste DAC-Appellation i Østrig og den første, der fokuserer på rødvinsdruen Zweigelt.

Læs også: Test -

Se også: Whiskyens mange facetter

Fra årgang 2011 kan vine fra dette område markedsføres med betegnelsen Neusiedlersee eller Neusiedlersee Reserve DAC på etiketten og bliver dermed sidestillet med Burgenlands eksisterende DAC-appellationer, Mittelburgenland, Leithaberg og Eisenberg.

Vine med betegnelsen Neusiedlersee DAC må alene være lavet på Zweigelt, de skal lagres på stål eller eg og skal have en alkoholprocent på minimum 12.

Neusiedlersee Reserve skal være lavet på minimum 60 % Zweigelt. Her må ikke bruges stål men alene traditionelle træfade eller barriques. Vinene med betegnelsen Neusiedlersee Reserve skal have en alkoholprocent på mindst 13.

Læs også:

Se også: Robert Parker erkender rod med karakterer til spanske vine

Zweigelt er Østrigs bedst kendte røde drue og den mest plantede i Burgenland med 1.812 hektar.

- Gennem den nye Neusiedlersee-DAC håber vi at højne fokus på de karakteristiske lokale klimatiske og jordbundsmæssige forhold og håber på at øge forbrugerens opmærksomhed omkring de frugtige og harmoniske rødvine som produceres der, siger Andreas Liegenfeld fra Burgenlands regionale vinkomité.

Østrig skabte DAC-betegnelsen (Districtus Austriae Controllatus) i 2003, og ud over Burgenlands nu fire DAC’s er de resterende DAC’s Weinviertel, Traisental, Kremstal og Kamptal.

Læs også:

Se også: 60 år gammel colheita til dronninge-jubilæum

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere