Smith Haut Lafittes andenvin under eget tag

Der skal kæles for Smith Haut Lafittes andenvin

Værdien af de 12.000 kasser Smith Haut Lafitte 2009 blev forøget med 53  millioner kroner, efter at Parker havde ratet vinen, så der bør være råd til nybygningen.
Værdien af de 12.000 kasser Smith Haut Lafitte 2009 blev forøget med 53 millioner kroner, efter at Parker havde ratet vinen, så der bør være råd til nybygningen.

Chateau Smith Haut Lafitte i Graves er i gang med at bygge et helt nyt vineri til 25 millioner kroner. Vineriet skal alene være helliget andenvinen 'Les Hauts de Smith'.

De nye bygninger vil have kapacitet til at rumme 120.000 liter vin fordelt på 25 fade/tanke.

Læs også:

Se også: Rhône 2010 - en kanon-årgang!

Vineriet skal være selvforsynende med energi i form af træ fra slottets 60 hektar skov, og med en underjordisk kælder, der sikrer den rette temperatur.

- Det er også målet, at vi skal producere meget miljøvenligt og nedbringe vores udledning af stoffer i naturen, og at vi skal opsamle den CO2, der dannes ved gæringen, siger Smith Haut Lafittes ejer, Daniel Cathiard, til decanter.com.

Teknisk direktør Fabien Teitgen glæder sig over de nye muligheder, der gør det muligt for ham og hans folk at ‘forkæle’ andenvinen på samme måde, som det sker med Smith Haut Lafitte, der i årgang 2009 fik 100 point af Robert Parker.

- Begge vine har deres helt unikke kendetegn, og de nye produktionsfaciliteter vil gøre det muligt at respektere og raffinere disse særkender, siger Teitgen.

Læs også:

Se også: Mere vin-svindel i vente, vurderer milliardær

Vineriet vil være klar til september i tide til at huse 2012-årgangen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere