Eksporten redder cava-salget

Cava er ikke længere kun til fest

Cava er ikke længere kun til fest. (Arkivfoto: Jan Grarup)
Cava er ikke længere kun til fest. (Arkivfoto: Jan Grarup)

En rekord-stor eksport af Cava har reddet salget af den spanske mousserende vin i 2011, efter at den økonomiske krise i Spanien har sat en prop i det hjemlige salg.

Der blev solgt 152 millioner flasker Cava uden for Spanien i 2011 - en stigning på 2 % i forhold til 2010.

Læs også:

Se også: Stjernestøv til støvlevine

Hjemme i Spanien har det været sværere i 2011 med en arbejdsløshed på 22 % og et fald i salget af Cava på hjemmemarkedet på 8,7 % i det sidste kvartal i 2011. Samlet set blev der – ude og hjemme – solgt 2 % færre flasker Cava i 2011.

- Når man tænker på de nuværende forhold for verdensøkonomien, så er det meget positivt, at Cava-salget i udlandet har slået ny rekord, siger Gustavo Garcia Guillamet, der repræsenterer Cava-producenterne, til decanter.com.

Ikke længere kun til specielle lejligheder
Salget af Cava har ændret sig de senere år.

- Mousserende vin som helhed har efterhånden mere karakter af at være et hverdags-produkt end én helt speciel flaske købt til den ekstraordinære lejlighed, siger administrerende direktør for Codorníu i Storbritannien, Nick Mantella.

Læs også:

Se også: Forbrugere vil betale mere for vine med svære navne

I forhold til salget af vin uden bobler udgør Cava, Champagne etc. dog kun en brøkdel.

- Der er blevet investeret meget energi og markedsføring på boble-vin de sidste ti år, og vi er kommet langt, men der er stadig folk derude, for hvem mousserende vin ikke er dagligdag, og dem kæmper vi hårdt for at omvende, siger Nick Mantella.

Læs også:

Se også: Auktions-hus vil til bunds i mulig fup

0 kommentarer
Vis kommentarer