Vine til op mod tre mio. muligvis forfalsket

Mange højt vurderede vine trukket tilbage før eksklusiv vinauktion

Den helt hvide folie over proppen fik arrangørerne til at trække flaskerne, da der kan være tale om forfalskninger. (Foto fra auktionskataloget)
Den helt hvide folie over proppen fik arrangørerne til at trække flaskerne, da der kan være tale om forfalskninger. (Foto fra auktionskataloget)

Som ekstrabladet.dk skrev tirsdag var der ballade forud for den eksklusive vinauktion onsdag aften på Mandarin Oriental Hotel i London.

Mindst to lots med flasker fra Bourgognes mest hypede og dyreste producent, Domaine de la Romanée-Conti, var mistænkt for at indeholde flasker, der kunne være falske.

Men da arrangørerne, det amerikanske auktionshus Spectrum Wine Auctions og den britiske vinforhandler Vanquish, onsdag i samarbejde med eksperter gennemgik de enkelte lots, endte det med, at hele 13 lots, der var vurderet til at indbringe over tre millioner kroner, blev trukket tilbage inden auktionen, fordi der var mistanke om, at flaskerne kunne være falske.

Ud over en magnumflaske Chateau Latour à Pomerol 1961 indeholdt alle de lots, der blev trukket tilbage, fordi de var mistænkelige, flasker fra Domaine de la Romanée-Conti.

Læs også:

Ballade før eksklusiv vinauktion

Det drejede sig blandt andet om en kasse Romanée-Conti 1971 med 12 flasker til en vurdering på 712.000 kroner, tre jeroboam (flasker med 3 liter red.) Romanée-Conti 1971 til en vurdering på 578.000 og seks magnumflasker La Tâche 1971 til en værdi af 267.000 kroner.

De tilbagetrukne flasker havde diverse ‘fejl’ som tegn på, at de kunne være falske. Det drejer sig blandt andet om fejl på etiketter, fejl ved flaskernes kontrolnumre og fejl ved folien, der dækker proppen.

Det var blandt andet tilfældet med to gange syv flasker Domaine de la Romanée-Conti Montrachet 1966 med en vurdering på 334.000 kroner. Lot 66 havde helt hvid folie over proppen, men Domaine de la Romanée-Conti bruger en hvid folie med et sort bånd, så de pågældende flasker blev trukket tilbage.

Læs også:Lær den svære Bourgogne at kende Lær den svære Bourgogne at kende

Domaine de la Romanee-Contis agent i Storbritannien Corney & Barrow vil nu i samarbejde med Spectrum og Vanquish undersøge de tilbagetrukne flasker nærmere.

Du kan se, hvilke bud de forskellige lots opnåede her.