Forbrugere foretrækker vin med mindre alkohol

Druerne fortsat vigtigst for forbrugernes vinvalg

Skal der rødvin på bordet foretrækker både amerikanerne og kineserne Cabernet Sauvignon. (Foto: AP)
Skal der rødvin på bordet foretrækker både amerikanerne og kineserne Cabernet Sauvignon. (Foto: AP)

Hvor en større del af de danske vinforbrugere er glade for kraftige amaronevine og lignende stærke vine med et alkoholindhold på lige under 15 %, går forbrugere i resten af verden i en anden retning og foretrækker lettere, mindre alkoholtunge vine.

Læs også:

Se også: Californisk vinhøst ramt af regn og kulde

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Wine Intelligence, der på vegne af den tyske fagmesse Prowein har spurgt 1.000 vindrikkere i USA, Kina, Tyskland og Storbritannien om deres præferencer.

Et klart flertal I alle fire lande sagde, at deres idealvin havde end alkoholprocent på under 12.

Læs også:

Se også: De store vine: Barolo

Hele 91 % af de kinesiske vindrikkere sagde, at deres idealvin har et alkoholniveau på 8,5-10,5 procent.

Små 25 procent af vindrikkerne USA, Tyskland og Storbritannien foretrækker vine med en alkoholprocent på 10,5 eller lavere.

Jo ældre, jo stærkere
Vindrikkernes alder har tilsyneladende indflydelse på deres præferencer.

I undersøgelsen er der en klar tendens til, at jo yngre vindrikkerne er, jo lettere vine foretrækker de.

Således foretrækker kinesiske kvinder i alderen 18-39 år vine med en alkoholprocent på mellem 5,5 og 8,0.

Druerne vigtigst
Hvad angår det etiske aspekt er der stor forskel på vindrikkernes holdning.

En tredjedel af briterne og amerikanerne går op i, om vinen er produceret under etisk forsvarlige forhold for natur og mennesker, mens det aspekt er vigtigt for 67 % af tyskerne og hele 86 procent af kineserne.

Læs også:

Se også: Box-vinene vil også være med

Alkoholniveau og etik må dog vige pladsen for druerne i flasken, der af vindrikkere på alle tre kontinenter er den vigtigste enkeltfaktor for valget af vin.

Mere end 80 procent af vindrikkerne i Storbritannien, Kina og Tyskland har druerne som den vigtigste faktor for deres vinvalg, og 93 % af de amerikanske forbrugere kigger på druesammensætningen, inden vinen bliver hevet ned fra hylden.

25 % af briterne foretrækker Merlot som rødvinsdrue og Pinot Grigio, når der skal hvidvin på bordet. Amerikanerne og kineserne er enige om at foretrække Chardonnay som hvidvinsdrue og Cabernet Sauvignon til rødvinen. Dornfelder er tyskernes foretrukne rødvinsdrue, mens der skal stå Riesling på flasken, når tyskerne drikker hvidvin.

0 kommentarer
Vis kommentarer