Haut-Bailly køber naboslottet

Ny ejer bevarer Château Le Papes egenart

Château le Pape (billedet) er blevt opkøbt af naboen Château Haut-Bailly.
Château le Pape (billedet) er blevt opkøbt af naboen Château Haut-Bailly.

Robert Wilmers, der ejer grand cru classé-slottet Château Haut-Bailly i Pessac-Léognan-appellationen i Bordeaux, har købt sin nabo Château Le Pape.

Det syv hektar store Château Le Pape er placeret på det højeste punkt i landsbyen Léognan.

80 % af vinstokkene bærer merlot, mens de sidste 20 % af slottes jorder er beplantet med Cabernet Sauvignon. Med en beplantningsgrad på 6.500 vinplanter per hektar producerer Château Le Pape 33.000 flasker om året.

- Vi vil snarest muligt begynde en større investering i Château Le Pape, som gør at slottet snart vil blive nævnt sammen med de bedste i appellationen, lyder det fra de nye ejere i en pressemeddelelse.

Da begge ejendomme ligger inden for Pessac Leognan-appellationen vil det være tilladt for Robert Wilmers at ’nedlægge’ Château Le Pape og bruge druerne fra slotte til Château Haut-Baillys vine, men det er der ingen planer om.

- Vi har sandelig tænkt os at bevare dette smukke slots egen identitet og vil fortsat producere vine under navnet Château Le Pape, siger Veronique Sanders, der er administrerende direktør på begge slotte, til decanter.com.

I Danmark forhandles Château Haut-Baillys vine af Erik Sørensen Vin.

Der er i øjeblikket ingen dansk forhandler af vinene fra Château Le Pape.